Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Οδύνη για τον Γιάννη Παντή που κηδεύεται αύριο Πέμπτη

Στην εκκλησία των Αγίων Πάντων, στην ομώνυμη κοινότητα της Ζακύνθου, θα τελεστεί την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 στις 15:30, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννη Παντή, που έφυγε από τη ζωή προκαλώντας θλίψη και οδύνη σε όσους τον γνώρισαν.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, ότι για να τιμηθεί η μνήμη του, η σημαία στο Υπουργείο θα παραμείνει μεσίστια για τρεις ημέρες, ενώ το ίδιο θα συμβεί αύριο και στους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου.
Ο Γιάννης Παντής, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 χρονών, τον περασμένο Μάιο είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ο Γιάννης Παντής ήταν καθηγητής του τομέα Οικολογίας, στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (2015), αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο ΑΠΘ (2010-2014), πρόεδρος (1999-2002) και αντιπρόεδρος (1995-1999) του διεθνούς φορέα European Ecological Federation, μέλος του Συμβουλίου Πιστοποίησης του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (2006-2013) και πρόεδρος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου (2000-2005).
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η δομή και η διαχείριση Οικοσυστημάτων, η βιοανίχνευση των συνεπειών της ρύπανσης σε αστικά περιβάλλοντα, η περιβαλλοντική εκπαίδευση, καθώς επίσης και η διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και η Οικολογία Τοπίου.
Εκτός των ακαδημαϊκών του καθηκόντων, ο Γιάννης Παντής είχε δημοσιεύσεις σε περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, ενώ ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας σε 8 επιστημονικά βιβλία και διδακτικά εγχειρίδια, εργασίες-κεφάλαια σε συνολικά 15 βιβλία (13 διεθνή και 2 ελληνικά).
Ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας τριών επιστημονικών περιοδικών και κριτής εννέα ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.
Κατά τη θητεία του στο Yπουργείο Παιδείας ως γενικός γραμματέας, είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, το κομμάτι της οργάνωσης και λειτουργίας των δομών για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.
Η ηγεσία του Υπουργείου και οι συνεργάτες του εκφράζουν την οδύνη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στη σύζυγο, τον γιο του και τους οικείους του.
«Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παντή. Μια απώλεια δύσκολη στη διαχείρισή της σε επίπεδο προσωπικό γιατί εκτός από συνεργάτης ο Γιάννης ήταν και ένας καλός φίλος» δήλωσε ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου για την απώλεια του Ι. Παντή.

Δήλωση του Πρωθυπουργού για τον θάνατο του Γιάννη Παντή
Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Παντή, τον ακαδημαϊκό, τον δάσκαλο, τον αγωνιστή που πάσχιζε πάντα να παντρεύει την λογική με την ευαισθησία, δεν μπορεί παρά να είναι μια υπόσχεση: Ότι τίποτε δεν θα πάει χαμένο από όσα δίδαξε με το έργο, τη ζωή, το ήθος και τους αγώνες του. Συμμερίζομαι τη θλίψη της οικογένειάς του, και όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, καταλήγει ο Πρωθυπουργός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ συλλυπητήρια ανακοίνωση εκδόθηκε και από τη Γραμματείας της Θεματικής Παιδείας των Νομαρχιακών Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρεται:
«Ο αγαπημένος σύντροφος  Γιάννης Παντής έφυγε σήμερα το απόγευμα.
Ο Γιάννης Παντής από τη θέση του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας άφησε τις αισθήσεις του πάνω στο γραφείο του σε ώρα εργασίας και αγωνίας για την πορεία της Εκπαίδευσης στη χώρα μας, στην ώρα του καθήκοντος για μια εκπαίδευση για όλους, για δημοκρατικά σχολεία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και για πανεπιστήμια στα οποία θα έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά χωρίς να υπόκεινται στην οικονομική αφαίμαξη οι ελληνικές οικογένειες, για αναβαθμισμένες ακαδημαϊκές σπουδές.
Η Θεματική Παιδείας των νομαρχιακών Α και Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη της και τα  θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους στενούς συνεργάτες του, στους συντρόφους του στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΙ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο κόμμα και στην κυβέρνηση.


Αντίο σύντροφε Γιάννη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.