Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Αγωγή της ΕΥΑΘ κατά του δήμου Δέλτα για χρέη 8 εκατ. ευρώ

Ρύθμιση χρεών των δήμων Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη
Αγωγή κατά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του δήμου Δέλτα κατέθεσε την Τρίτη η ΕΥΑΘ, διεκδικώντας ληξιπρόθεσμες οφειλές που πλησιάζουν το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τόκων και των προσαυξήσεων. Πρόκειται για χρέη που δημιούργησε η ΔΕΥΑΔΔ από το 2013 μέχρι και σήμερα, και αφορά την παροχή νερού στην ευρύτερη περιοχή.


Μιλώντας στο stokokkino.gr ο πρόεδρος της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κρεστενίτης, έκανε λόγο για ένα τεράστιο χρέος, το οποίο δημιουργήθηκε από το 2013 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που παρέλαβε η νέα διοίκηση της Εταιρείας έχουν υπάρξει συναντήσεις με την διοίκηση της ΔΕΥΑΔΔ και τον δήμαρχο Δέλτα, Ευθύμιο Φωτόπουλο, και ενώ είχε υπάρξει συμφωνία να γίνει διακανονισμός και να αρχίσει να αποπληρώνεται το χρέος, ο δήμος την αθέτησε.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2012 το ελληνικό δημόσιο εξόφλησε όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης της χώρας, με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Έπειτα από αυτό το «μηδένισμα του κοντέρ» οι Δημοτικές Επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Ωστόσο πολλοί δήμοι δεν το έπραξαν, με αποτέλεσμα η ΕΥΑΘ να προχωρήσει σε διακανονισμό των χρεών με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, τον δήμο Θερμαϊκού, και με τον δήμο Θέρμης.

Αντίστοιχες επαφές έγιναν και με τον δήμο Δέλτα για τον οποίο «κάναμε πολλές προσπάθειες συνεννόησης χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι καταθέσαμε αγωγή για να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα προς την Εταιρεία. Ας αποφασίσει το δικαστήριο» σημείωσε ο κ. Κρεστενίτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.