Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Πρόταση στο ΕΣΠΑ για το δρόμο Επανομής-Σχολείου της Φύσης

Φάκελο για χρηματοδότηση του έργου – ανάσα για όλη την περιοχή της Επανομής, που αποτελεί η ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού η οποία οδηγεί από το γήπεδο της Επανομής έως το Σχολείο της Φύσης, υπέβαλε στο ΕΣΠΑ ο δήμος Θερμαϊκού.

Το έργο χρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκού Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι προϋπολογισμού 681.784 ευρώ (με ΦΠΑ) και περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση της παραπάνω οδού μήκους 3.000 μέτρων περίπου, η οποία ξεκινά από την ασφαλτοστρωμένη οδό μπροστά στο γήπεδο της Επανομής και καταλήγει σε ασφαλτοστρωμένη οδό που συνδέει το Σχολείο της Φύσης με τον οικισμό του Τριλόφου.
Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, αφορούν όλες τις απαραίτητες επιχώσεις κατά μήκος του δρόμου, τις μετακινήσεις δικτύων όπου απαιτείται, την εφαρμογή κάθετης και οριζόντιας σήμανσης και την εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων για την ορθή αποχέτευση των ομβρίων υδάτων.
Τμήμα της συγκεκριμένης οδού, συνολικού μήκους 285 μέτρων, ανήκει στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου του Δήμου Θέρμης, με τον οποίο (Δήμο) ο Δήμος Θερμαϊκού, ως φορέας της υλοποίησης του έργου, θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση, με αντικείμενο τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου, στον οποίο και θα παραδοθεί το εν λόγω τμήμα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο Δήμος Θερμαϊκού θα διαθέτει και θα παρακολουθεί το έργο με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η αρτιότητα υλοποίησής του. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα προκύψει μια ολοκληρωμένη αγροτική οδός, που θα συνδέει και τα δυο άκρα της με τις υφιστάμενες ασφαλτοστρωμένες αγροτικές οδούς των δημοτικών κοινοτήτων των Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.