Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ποινές φυλάκισης υπαλλήλων ΕΟΤ για «φακελάκια»

Σε ποινές φυλάκισης, καταδικάστηκαν δύο γυναίκες υπάλληλοι του ΕΟΤ, επειδή έπαιρναν «φακελάκια» από επιχειρηματίες προκειμένου να κάνουν διάφορες διευκολύνσεις. Το δικαστήριο έκρινε ένοχες και σε δεύτερο βαθμό την πρώην προϊσταμένη περιφερειακής διεύθυνσης του ΕΟΤ και μια, άλλοτε, συνάδελφός της στον ίδιο Οργανισμό. 

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τιμώρησε την πρώτη με φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών κατά συγχώνευση και τη δεύτερη με συνολική φυλάκιση 2,5 ετών, για παθητική δωροδοκία και κατά περίπτωση για ψευδή βεβαίωση, εκβίαση και ηθική αυτουργία στην προηγούμενη πράξη. Το δικαστήριο ανέστειλε τις επιβληθείσες ποινές.
Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2012, ύστερα από επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ, επειδή ζήτησαν 2.500 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Πιερία, ώστε να του επιτρέψουν να ξαναλειτουργήσει το μπαρ στο ισόγειο της επιχείρησης. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η κατηγορούμενη υπάλληλος συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. 
Κατά την αστυνομική προανάκριση, αποκαλύφθηκε ότι οι ίδιες είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα ανάλογες «εξυπηρετήσεις» σε επιχειρηματίες, φυσικά με το αζημίωτο. Όπως έγινε γνωστό, και οι δύο έχουν παυθεί από τα καθήκοντος τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.