Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Διαμαρτυρία γονιών και μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Μίκρας

Διαμαρτυρία έξω από το 2ο Γενικό Λύκειο Μίκρας πραγματοποίησαν μαθητές και γονείς της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων της Θέρμης, οι οποίοι ζητούν άμεσα την επίλυση του προβλήματος μετακίνησης των παιδιών τους από και προς τα σχολεία της περιοχής, καθώς από φέτος έχουν σταματήσει οι μεταφορές με ναυλωμένα λεωφορεία, ενώ δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε με δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ενώ συμμετείχαν μαθητές και γονείς και των γύρω σχολείων της περιοχής (1ο ΓΕΛ και 2ο Γυμνάσιο), που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
"Στα σχολεία της Μίκρας, όπου φοιτούν πολλοί μαθητές από το Ρύσιο, έχουν καταργηθεί από φέτος τα ιδιωτικά λεωφορεία. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος εξυπηρέτησης με συγκοινωνία, εκτός από τα αυτοκίνητα των γονέων που εκ περιτροπής συνεννοούνται να μεταφέρουν τα παιδιά" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Θέρμης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, και πρόσθεσε ότι είναι ακατάλληλη και η πεζή πρόσβαση, εφόσον η μετακίνηση γίνεται μέσω του κεντρικού δρόμου του αεροδρομίου, που είναι ταχείας διέλευσης.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων προγραμματίζει για τις επόμενες μέρες κεντρική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Βασιλικών, που αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.