Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

«Το ελληνικό μυαλό μπορεί να καταφέρει τα πάντα»

«Το ελληνικό μυαλό μπορεί να καταφέρει τα πάντα». Με την πεποίθηση αυτή, ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) Γιώργος Ζερβόπουλος, τοποθετεί ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τους 10 φοιτητές, οι οποίοι ετοιμάζουν βαλίτσες για την Κόστα Ρίκα, όπου από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad  WRO)του 2017.

Στ’ αλήθεια όμως, πόσο ψηλά μπορεί να τεθεί ο πήχης για την ελληνική ομάδα σε μία διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν 22.000 ομάδες από 60 χώρες;
«Η στρατηγική που ακολουθούμε είναι το δυνατό μας σημείο, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα τα μέσα που έχουμε», λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ζερβόπουλος και διαβεβαιώνει πως «στόχος για την ομάδα μας είναι η πρόκριση στην τελική φάση του διαγωνισμού, δηλαδή στους 16 επικρατέστερους».
«Κι αν οι ομάδες, τις οποίες ανταγωνιζόμαστε είναι πολλές και με μεγάλο budget και εμπειρία από πίσω, εμείς έχουμε δείξει στη μέχρι τώρα πορεία μας ότι το ελληνικό μυαλό μπορεί να καταφέρει τα πάντα», εξηγεί, προσθέτοντας ότι «έχει μεγάλη διαφορά να έχεις από πίσω σου εξ αρχής μεγάλες εταιρείες να σε στηρίζουν οικονομικά και να σου προσφέρουν καθοδήγηση, ακόμα και εκπαίδευση, από το να κάνεις κάτι με πενιχρά μέσα, με την ελπίδα να ενδιαφερθεί κάποιος μόλις πετύχεις κάποια διάκριση».
Την αγωνιστική ομάδα της Ακαδημίας αποτελούν φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, καθώς και φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ιατρικής. «Μία ομάδα μπορεί να ανέβει πολύ ψηλά αν λειτουργεί σωστά, μπορεί όμως και να αποτύχει αν δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της. Πρέπει επίσης να γίνεται σωστή διαχείριση πόρων και ικανοτήτων. Ευτυχώς για εμάς, νομίζω ότι δεθήκαμε γρήγορα και έχουμε βρει τον τρόπο να είμαστε πραγματικά παραγωγικοί», λέει ο κ. Ζερβόπουλος, δίχως να παραγνωρίζει πως «το μετά είναι και το πιο σημαντικό, καθώς η ομάδα αυτή δεν έχει δημιουργηθεί με τους διαγωνισμούς να είναι αυτοσκοπός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ρεπορτάζ της Σμαρώς Αβραμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.