Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

«Συμπολιτεία»: "Να υπάρξει ολοκληρωμένη μελέτη για την υδροδότηση"

Η ανάγκη να υπάρξει μία ολοκληρωμένη ανάγκη για το πρόβλημα υδροδότησης όλου του δήμου Θερμαϊκού, αλλά και να επισπευστούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων που υπάρχουν ακόμη σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης, επισήμαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης.

«Αποτελεί ένα διαχρονικό έγκλημα όλων των δημοτικών αρχόντων που πέρασαν από αυτό τον τόπο και δεν φρόντισαν να δοθεί προτεραιότητα στην βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Και όσο συνεχίζεται η διατήρησή τους, είμαστε συμμέτοχοι κι’ εμείς στο έγκλημα αυτό», τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος. Ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας» Θοδωρής Τζίνας υπογράμμισε ότι εφόσον δεν υπάρξει ολοκληρωμένη μελέτη για την υδροδότηση του συνόλου του Δήμου, υπάρχει κίνδυνος και περιοχές από τις οποίες αντλείται σήμερα νερό (π.χ. Επανομή) να το στερηθούν στο μέλλον.
Η συζήτηση προκλήθηκε με αφορμή μελέτη που κατέθεσε η δημοτική αρχή, με τίτλο «εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης για την αντιμετώπιση λειψυδρίας της Επανομής», και προβλέπει την εγκατάσταση ενός αντλητικού συγκροτήματος στο κέντρο της Επανομής και ενός καταθλιπτικού αγωγού από πολυαιθυλένιο, μήκους 730 μέτρων. Το έργο θα κοστίσει 400.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 250.000 ευρώ διατέθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τα υπόλοιπα 150.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης είπε ότι η δημοτική αρχή καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης, το οποίο, επειδή είναι πεπαλαιωμένο, έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται το περίπου 60% του παρεχόμενου νερού, καθώς συνεχώς σημειώνονται σπασίματα των αγωγών υδροδότησης. «Το πρώτο που κάνουμε είναι η εξοικονόμηση νερού», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.