Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ημερίδα της ΕΡΑ αύριο Κυριακή για το Δημοκρατικό Σχολείο

Ημερίδα – εκδήλωση διοργανώνει η ΕΡΑ (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς) στη Θεσσαλονίκη αύριο Κυριακή 15 Οκτωβρίου με θέμα: «Δημοκρατικό Σχολείο: διαστάσεις – προκλήσεις – προτάσεις – διεκδικήσεις». Η εκδήλωση θα γίνει στις 10:30 π.μ. – 3:00 μμ.   στην ΕΔΟΘ  ( 4ος όροφος Προξένου Κορομηλά 51)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
«Η ΕΡΑ διεκδικεί σταθερά ένα Δημοκρατικό, Ανθρώπινο και Δωρεάν Δημόσιο Σχολείο, ένα σχολείο που θα συντελεί  στην κατάκτηση υψηλού μορφωτικού επιπέδου για όλα τα παιδιά, ένα σχολείο που δεν θα αποκλείει κανένα παιδί από την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά της παιδείας. Παράλληλα, η ΕΡΑ αγωνίζεται, ώστε η αντίληψη περί Δημοκρατίας, Αλληλεγγύης  και Κοινωνικής Δικαιοσύνης να επεκταθεί  σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του Σχολείου: στη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, στις σχέσεις με τους Γονείς των μαθητών & μαθητριών, στις σχέσεις με την τοπική κοινωνία, στη διαδικασία και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Αυτό, γιατί η ΕΡΑ έχει τη σταθερή πεποίθηση πως το Δημοκρατικό και Ανθρώπινο Σχολείο μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά για την εδραίωση μιας Δημοκρατικής και Ανθρώπινης Κοινωνίας, μιας κοινωνίας με σεβασμό προς τον κάθε άνθρωπο χωριστά, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους και με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον. Το Δημοκρατικό Σχολείο αποτελεί τελικά την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την εκπλήρωση της μεγάλης υπόσχεσης της Παιδαγωγικής για μορφωμένους και καλύτερους ανθρώπους που θα ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Με αυτές τις θέσεις ως αφετηρία, οργανώνουμε αυτή την Ημερίδα – Συζήτηση, ώστε να αναδειχτούν οι διαστάσεις της Δημοκρατικής Εκπαίδευσης, προτάσεις για ένα Δημοκρατικό Σχολείο, να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε στις ιδέες και τις αξίες της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης & της Κοινωνικής Δικαιοσύνης σε σχέση με το Δημόσιο Σχολείο και την Κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.