Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Κατακραυγή κατά του δήμου Θερμαϊκού για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας

"Μόνο" 3.000.000 θα κοστίσει στους δημότες η εκχώρηση 
Γενικεύεται η κατακραυγή κατά της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσει στο ξεπούλημα της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα και μία σειρά εργατοϋπαλληλικών οργανώσεων εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του Δήμου που αγωνίζονται να αποτρέψουν στην εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας μπροστά στο Δημαρχείο Θερμαϊκού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζοντας την αντίδρασή του, στην ανάθεση μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, κηρύσσει στάση εργασίας των μελών του, αυτή τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου , την ώρα δηλαδή που θα γίνεται η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών των διαγωνιζομένων.
Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, η ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για τους δημότες, αφού οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο ιδιώτης θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από το κόστος παροχής των ίδιων υπηρεσιών από το Δήμο με ίδια μέσα και προσωπικό, όπως αποδεικνύεται και στην προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού κατά της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. και στην αίτηση ακύρωσής της που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Η Δημοτική αρχή στα 3 χρόνια της θητείας της ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ προέβη στην προμήθεια απορριμματοφόρων και ΔΕΝ αξιοποίησε τη δυνατότητα πρόσληψης του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 για να προχωρήσει σε νέα ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του «ευτελούς» ποσού των 3.000.000,00 € για δύο χρόνια..
Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα της υπηρεσίας Καθαριότητας που αποτελεί το «φιλέτο».

Στάση εργασίας στους Δήμους για το θέμα αυτό
Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κήρυξε στάση εργασίας σε όλους τους Δήμους του νομού Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκχώρηση της καθαριότητας από το δήμο Θερμαϊκού στους εργολάβους, ενώ με το ίδιο αίτημα, να μην γίνει δηλαδή το ξεπούλημα των σκουπιδιών στους εργολάβους, συμμετέχει στη στάση εργασίας και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του δήμου ΘερμαΪκού κατά της ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΟΘ Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Δ.Ο.Θ κηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 16-10-2017 από τις 9:00 έως τη λήξη του ωραρίου συμμετέχοντας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού για τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας διασφαλίζοντας παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Καλούμε
Όλα τα μέλη μας, να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού τη Δευτέρα 16-10-2017 στις 9:00 έξω από το Δημαρχείο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή
της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης

Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.