Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ι.Αλεξανδρής:"Μεγάλη η συνεισφορά των ανεμότρατων"

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Ι.Αλεξανδρής απευθύνει το "καλό κατευόδιο"

Την συνεισφορά των ανεμοτρατάδων στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Μηχανιώνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, μιλώντας στο «Φάρο του Θερμαϊκού» σχετικά με την εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου για το «καλό κατευόδιο» στα πληρώματα των σκαφών μέσης αλιείας που ξεκινούν από την 1η Οκτωβρίου το μακρινό, οκτάμηνο ταξίδι τους.

Η δήλωση του κ. Αλεξανδρή έχει ως εξής:
«Σήμερα είναι μία μέρα αποχαιρετιστήρια θα έλεγα των ανεμοτρατάδων. Μια μέρα που αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν από τον τόπο τους και πηγαίνουν για οκτώ μήνες, αφήνοντας πίσω οικογένειες, παιδιά, γυναίκες, για να φέρουν ένα μεροκάματο  απλό. Διότι στις συνθήκες τις σημερινές, με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, με την κακή οικονομική συγκυρία και με την ελάττωση της αλιείας, αυτοί οι συμπολίτες μας νομίζω ότι προσφέρουν τα πάντα για την ανάπτυξη της περιοχής. Δίνουν εργασία σε πολλούς από την τοπική κοινωνία, και το κυριότερο είναι ότι,  όχι μόνο στον παλιό δήμο Μηχανιώνας, αλλά στον ευρύτερο δήμο Θερμαϊκού.
Παράλληλα, πέρα από την κακή οικονομικά συγκυρία, έχουν να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση και μια τακτική πολεμικής από ορισμένους που θεωρούν ότι οι ανεμοτρατάδες καταστρέφουν τον θαλάσσιο πλούτο, κάτι που δεν είναι σωστό. Θα πρέπει λοιπόν να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους ευχηθούμε «γαλήνιες θάλασσες» και «καλό κατευόδιο» και η επιστροφή τους να είναι ευχάριστη και αποδοτική με αυτά που θα αλιεύσουν».      

1 σχόλιο:

  1. φαίνεται πως όλοι όσοι μελετάνε το θέμα σοβαρά δεν ξέρουν τι τους γίνεται ... είμαστε με τα καλά μας; και δίχως πολλές γνώσεις είναι φως φανάρι πως αν ρίχνεις την μισή σου ψαριά πίσω στην θάλασσα, έχεις κάνει ήδη τεράστια ζημιά τι άλλο θα πρέπει να κάνουν δηλαδή για να θεωρηθεί καταστροφικό;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.