Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Όλη η Επανομή είπε στερνό "αντίο" στον Σάκη Κολούσιο

Το σημείο του μοιραίου τροχαίου ατυχήματος
Όλη η Επανομή, νέοι και γέροι, άνδρες και γυναίκες, μεγάλοι και μικροί, ήταν εκεί, το απόγευμα της Δευτέρας, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Κολούσιο, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή στα 25 του χρόνια, στο τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην είσοδο της Επανομής στις 3 Ιουνίου.

Πλημμυρισμένη από κόσμο η ιστορική  εκκλησία της Επανομής, ξεχειλισμένοι όλοι οι γύρω χώροι από εκατοντάδες, από χιλιάδες κόσμου που είχαν συρρεύσει για να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στο φίλο, τον συμπολίτη, τον συνάνθρωπό τους Σάκη Κολούσιο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε ολόκληρη την κοινωνία της πολιτείας. Ενώ εκτός αυτού, ο άνισος αγώνας που έδινε επί σχεδόν ένα μήνα για να κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένος στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, είχε συγκινήσει βαθιά τους Επανομίτες και δεκάδες ήταν αυτοί που είχαν σπεύσει εκεί για να δώσουν αίμα. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξόδιος ακολουθία κράτησε πάνω από μία ώρα μέχρι να τελειώσει η ουρά, ώστε να προλάβει το μεγάλο πλήθος του κόσμου να εισέλθει στο ναό, να προσκυνήσει τη σορό του τόσο πρόωρα χαμένου με τέτοιο τραγικό τρόπο νέου συνδημότη τους και να συλλυπηθεί τα μέλη της οικογένειάς του.
Και όταν στη συνέχεια σχηματίστηκε η νεκρική πομπή, με τους πεζούς που ακολουθούσαν, ήταν τόσο το πλήθος ώστε όταν η νεκροφόρα είχε φτάσει στην πλατεία της Επανομής, οι τελευταίοι  πολίτες ακόμη δεν είχαν ξεκινήσει από την εκκλησία του Άη-Γιώργη.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία, παρακολούθησαν ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Επανομής Αντώνης Καζάκης, ο πρώην δήμαρχος Επανομής Απόστολος Οικονομίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.