Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Με κοσμοπλημύρα έκλεισαν οι εκδηλώσεις στο κάμπινγκ Αγ.Τριάδας

Εκπληκτικό, ήταν το φινάλε των διήμερων εκδηλώσεων που οργάνωσαν το Σαββατοκύριακο στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας συλλογικότητες της περιοχής, με επικεφαλής τη Συμπολιτεία Θερμαϊκού και την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών, καθώς ο χώρος κατακλύστηκε το βράδυ της Κυριακής από χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν τη συναυλία, με συνέπεια σε όλη την παραλία να γίνεται το αδιαχώρητο από το μεγάλο πλήθος.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του το alterthess.gr
Σαββατοκύριακο στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας με τους πολλούς καλούς ανθρώπους που λέει και ο σύντροφος Ιανός να βρίσκονται εκεί, να συμμετέχουν, να κάνουνε μπάνιο, να κάνουν συντονιστικό για την δράση τους ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ, να τρώνε σουβλάκια και μπύρες και να τραγουδάνε με την Καλημέρη και την Βελεσιώτου.
Ήταν κόσμος, κινητοποιημένοι. "Είδες τι κάνει ο κόσμος αμα θέλει;" λέει κάποιος σε κάποια άλλη, στεκούμενοι στην τεράστια ουρά για τα σουβλάκια. Όλοι αυτοί μαζεύτηκαν για να υπερασπιστούν τον δημόσιο χώρο, τον δικό τους χώρο. Να τον υπερασπιστούν από τους λίγους που θέλουν να τον αγοράσουν επί πινακίου φακής, να χτίσουν, να περιφράξουν και να τον εκμεταλλευτούν. Η εκμετάλλευση και το κέρδος που προκύπτει από αυτήν είναι η ιδεολογία τους. Κέρδος να προστίθεται στο κέρδος και στα κεφάλαια που προήλθαν από κέρδος και εκμετάλλευση.
Αυτοί οι λίγοι, οι εκμεταλλευτές και οι πολιτικοί εκπρόσωποι τους, οι ντεμέκ διαπραγματευτές που λένε σε όλα ναι γιατί αυτή είναι η δουλειά που φέρνουν σε πέρας.
Υπάρχει όμως ο κόσμος, αυτοί οι πολλοί καλοί άνθρωποι, άλλοι που έχουν παιδικές αναμνήσεις από το κάμπινγκ κι άλλοι που ούτε το ξέρουν αφού γεννήθηκαν μετά το 1970 αλλά το υπερασπίζονται γιατί είναι ό δημόσιος χώρος. Αυτοί λοιπόν, κάθονται στην άμμο τραγουδώντας μαζί με την Φωτεινή και την Λιζέτα και συμφωνούνε πως "το ΤΑΙΠΕΔ δεν περνάει απο δω". Οργανώνονται ήδη από μόνοι τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.