Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Καράογλου: «Ευνουχισμένη ακτοπλοϊκά η Θεσσαλονίκη»

Ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα την άρση της συνεχιζόμενης ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Με αφορμή τα νέα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασε το επιβατικό πλοίο "Θεόφιλος" και τις πολύωρες καθυστερήσεις που καταγράφηκαν για ακόμη μια φορά εις βάρος του επιβατικού κοινού, ο κ. Καράογλου επισημαίνει τις συνέπειες που έχει για την τουριστική κίνηση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου η παρούσα κατάσταση και ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό για ποιό λόγο, ενώ προβλέπεται η αντικατάσταση του συγκεκριμένου επιβατικού πλοίου, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία πριν την έναρξη της θερινής περιόδου και ποιές θα είναι οι κινήσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Μετά την κατάθεση της σχετικής ερώτησης στη Βουλή, ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής: "Η τεχνική βλάβη του επιβατικού πλοίου "Θεόφιλος", επανέφερε στο προσκήνιο τον πλήρη ακρωτηριασμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά. Την ώρα που ο τουρισμός αποτελεί τη ναυαρχίδα των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων εξακολουθεί να μην εξυπηρετεί ικανοποιητικά το επιβατικό κοινό που θέλει να ταξιδέψει προς τα νησιά του Αιγαίου. Αποτέλεσμα αυτής της νόθας κατάστασης είναι όλοι οι Βορειοελλαδίτες να χρειάζεται να ταξιδέψουν πρώτα μέχρι το λιμάνι του Βόλου ή του Πειραιά και από εκεί να επιβιβαστούν στα πλοία. Ο ευνουχισμός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι μια εξοργιστική πραγματικότητα η οποία λειτουργεί ανασταλτικά τόσο στην τουριστική ανάπτυξη της πατρίδας μας, όσο και στο κομμάτι της εξωστρέφειας του λιμανιού μας. Ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ανέλαβα στο πρόσφατο παρελθόν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και αντιμετώπιση του όλου ζητήματος, το οποίο πρέπει να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη, δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν και άλλον πολύτιμο χρόνο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.