Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Αρχίζουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω "μικρής ΔΕΗ"

Σοβαρές δυσκολίες στον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια, αναμένεται να προκύψουν τις επόμενες ώρες και ημέρες, καθώς λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που άρχισε από τα μεσάνυχτα, έχουν τεθεί ήδη εκτός λειτουργίας, 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 μεγαβάτ.

Στη διάρκεια της ημέρας οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής θα προχωρούν σε κυλιόμενες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς και σε μείωση του φορτίου σε μεγάλους καταναλωτές.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ, Μελίνα Καλαμπόκα, μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως το πρόγραμμα διακοπών θα ανακοινωθεί άμεσα και θα αφορά μόνο την ηπειρωτική χώρα και όχι τα νησιά. Επίσης, τόνισε πως οι διακοπές ρεύματος θα έχουν μικρή διάρκεια, μίας ώρας περίπου.

Η συζήτηση στη Βουλή
Σε κλίμα υψηλών τόνων και έντασης ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσο και του εισηγητή του Θανάση Πετράκου, ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει «στο ξεπούλημα και τη διάλυση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης» και προειδοποίησε ότι «το έγκλημα αυτό», που είναι το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει ατιμώρητο σε οποιαδήποτε διάστασή του.
Παράλληλα, αμφισβητήθηκε η διαδικασία της συζήτησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς στο νομοσχέδιο δεν υπήρχε η υπογραφή του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά του προκατόχου του, Γιάννη Στουρνάρα.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν αλλαγές και δεσμεύτηκε ότι θα τις καταθέσει μετά τις τοποθετήσεις των εισηγητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.