Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Αίσχος: Απέραντος σκουπιδότοπος ο δήμος Θερμαϊκού

του ακτιβιστή
Όχι, δεν μας αρέσει όταν επαληθεύονται οι κακές προβλέψεις μας .... αλλά το αναμέναμε αυτό που συμβαίνει με την "επικράτηση της βρωμιάς" και την "κυριαρχική εδραίωση των σκουπιδιών" σε όλη την επικράτεια του Δήμου Θερμαϊκού. Είχαμε πολύ πριν τις εκλογές προειδοποιήσει, από τον ακτιβιστή, για το μακρύ ζεστό και βρωμερό καλοκαίρι που περιμένει τους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Και να που η απερχόμενη διοίκηση επαναλαμβάνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο τον εαυτό της, αφού αδυνατεί να μαζέψει τα σκουπίδια. Οι κάδοι επί μέρες είναι ξέχειλοι. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε αποτελούν μικρό ποσοστό των απορριμμάτων, αφού λήφθησαν πριν μέρες.
Ορατή και κραυγαλέα στους κατοίκους και κυρίως στους επισκέπτες η αδυναμία και  ανικανότητα των αρχών να τους εξασφαλίσουν το αυτονόητο επίπεδο υγιεινών συνθηκών και πολιτισμού.
Αιτία της κατάστασης η άρνηση μέρους του λιγοστού προσωπικού καθαριότητος να ασκήσει τα καθήκοντά του και να μπει στα απορριμματοφόρα για να πραγματοποιήσει την αποκομιδή των σκουπιδιών. Απ' ότι μαθαίνουμε η ένταξη και η υπαγωγή της συγκεκριμένης ομάδας προσωπικού στην ΔΗΚΕΘ (αναγκαστική πράξη για την Διοίκηση μετά την απαγόρευση από την κυβέρνηση των δανειστών να επιτρέψουν την πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους) τους "έδωσε" το επιχείρημα (;) ότι ως υπάλληλοι της δημοτικής επιχείρησης και όχι του κλάδου καθαριότητας δεν θα συμμετέχουν στην αποκομιδή. Αφορμή δε, όπως πληροφορηθήκαμε, αποτέλεσε ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη και  προφανώς θεωρήθηκε ότι παρέμειναν οι εργαζόμενοι ακάλυπτοι από την διοίκηση.
Αδυνατούμε ειλικρινά να αντιληφθούμε που σταματά η αλήθεια και από που αρχίζει η φαιδρότητα.


Το γεγονός πάντως είναι πως η διοίκηση Αλεξανδρή δείχνει να μην ενδιαφέρεται ούτε για τα στοιχειώδη καθήκοντά της.... αφήνοντας τα σκουπίδια να πετούν (μετά τον χθεσινό βαρδάρη, κατά το "βλέπει τα τραίνα να περνούν"). Προφανώς υιοθετεί την πρόταση του Προέδρου της Επανομής που την προέτρεψε να μην υπογράψει τη σύμβαση με την ιδιώτη για την καθαριότητα. Πρόταση που έγινε με σκοπό να εκθέσει τον νεοεκλεγέντα κ. Μαυρομάτη που είναι αντίθετος με την ανάθεση της σε ιδιώτες εργολάβους. Και ο τελευταίος με την σειρά του επικαλείται και δικαίως ότι θέλει 60  ακόμη μέρες για να αναλάβει. Και το γαϊτανάκι της μετάθεσης ευθυνών,  μετά και την χρηματοβόρα επίθεση λόγω προκαταβολών ΓΠΣ, συνεχίζεται με την μπόχα πάνω από την πόλη που την υφίστανται κάτοικοι και τουρίστες με σαφή υποβάθμιση του Θερμαϊκού μας.

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο πολύ ωραίο ...αλλά παλιό που να δουν με την καινούργια δοιηκηση .....σπασμένο τζάμι ...τζαμαρια σε ιατρεία και απάντηση δύο αντιδημαρχων γνωστών ...επικές ...κυρία αντιδήμαρχος σε υπάλληλο...γιατί δε βάζεις μία ζαρντινιέρα με λουλούδια...ο υπάλληλος έμεινε παγωτό και τις απαντά τι να κάνει ή ζαρντινιέρα όταν θα σκοτώσει και υπαλλήλους που εργάζονται μέσα και τους πεζούς από έξω???δεν ήξερε τι να πει και είπε θα τους την πάμε στην κηδεία τους .....ακούω να δω !!!!επική απάντηση αλλού αντιδημάρχου...σε υπάλληλο ξανά ...ακου να δεις τι θα κάνεις θα πάρεις μία πέτρα και θα την πεταξεις να σπάσει εντελώς αλλιώς δε πρόκειται να αλλαχτεί... απάντηση υπαλλήλου και αν με δει κανείς και με καταγγέλλει??και βρω μπελά θα με ξεμπλέξεις εσύ ... απάντηση αντιδημάρχου...έλα μωρέ ψηλούς στα άχυρα ψάχνεις !!!εεεεεεεε το άλλο με τον τοτο το ξέρετε... ευχαριστώ καλή συνέχεια στο έργο σάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.