Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Να σταματήσει η είσπραξη της εισφοράς για το ΓΠΣ

Η φωτογραφία είναι από τον "Ακτιβιστή"
Η εκδήλωση-συζήτηση που οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας η δημοτική παράταξη του νεοεκλεγμένου δημάρχου Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη για το «βρόγχο» που δημιουργούν στους κατοίκους τα ειδοποιητήρια που απέστειλε η απερχόμενη διοίκηση Αλεξανδρή, σχετικά με την αναγκαστική είσπραξη ποσού 10%  ως προκαταβολή της εισφοράς σε χρήμα για την εφαρμογή του Γενικού  Πολεοδομικού Σχεδίου, δείχνει πόσο σωστή ήταν η θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο ζήτημα αυτό.

Και μπορεί ο κ. Μαυρομάτης να ασχολήθηκε με ενδιαφέρον με το ζήτημα -- αυτό δείχνει εξάλλου η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης των κατοίκων - και να διατύπωσε ορισμένες προτάσεις, όπως η ομαδική κατάθεση προσφυγών στα δικαστήρια, όμως θεωρούμε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή που πρότεινε η «Συμπολιτεία». Δηλαδή: Nα παγώσει άμεσα από τη δημοτική αρχή κάθε εισπρακτική ενέργεια που αφορά την πολεοδόμηση, προκειμένου η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει από 1ης Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση με όλους τους φορείς και με σύγκληση λαϊκών συνελεύσεων να προχωρήσει στην επανεξέταση και αναθεώρηση των ΓΠΣ.
Στην ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αν υλοποιηθεί η αναγκαστική είσπραξη των χρηματικών αυτών ποσών, και μάλιστα με την απειλή της επιβολής προσαυξήσεων και της λήψης «όλων των αναγκαίων μέτρων», τότε επιτείνεται η ασφυκτική κατάσταση απόγνωσης στους συμπολίτες μας που ήδη υφίστανται τις συνέπειες των σκληρών  και άδικων οικονομικών μέτρων.  
Θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να το δουν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ η «Συμπολιτεία» πρόκειται να το φέρει στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.