Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Διήμερο εκδηλώσεων για υπεράσπιση του κάμπινγκ Αγ.Τριάδας

Αρχίζουν σήμερα Σάββατο στο χώρο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας οι διήμερες εκδηλώσεις που οργανώνουν η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, η Συμπολιτεία Θερμαϊκού, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού, η Κίνηση Πολιτών Επανομής και οι Εθελοντές Μεσημερίου, για την προστασία του χώρου από το ξεπούλημα που επιχειρεί το ΤΑΙΠΕΔ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 μμ με συζήτηση για την προστασία του καμπινγκ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με έντεχνο, πολιτικό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συμπολίτη, Συμπολίτισσα
Οι τοκογλύφοι που λυμαίνονται τη χώρα μας ζητάνε να μας πάρουν  γη και ύδωρ!
Καταπατούν μέχρι και το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση σε όλη την έκταση των ακτών μας και ξεπουλούν το φυσικό μας πλούτο! Τα πάντα βγαίνουν στο σφυρί (νερό, λιγνίτες, ορυκτός πλούτος, γεωργική γη ,ακίνητα)
Με τον 3986/11 μνημονιακό νόμο ιδρύθηκε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).Πίσω από τον ψευδεπίγραφοτίτλο ,στόχοέχουν να ξεπουλήσουν την δημόσιαπεριουσία όσο όσο. Πριν φτάσουν στην ενέργεια αυτή τα κόμματα της συγκυβέρνησης για πολλάχρόνιααπαξίωσαν συστηματικά την περιουσία αυτή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κάμπινγκ στην περιοχή μας ,όπου από χώροι αναψυχής ,και πηγή ζωής για τις τοπικές κοινωνίες κατάληξαν σε έρημα κουφάρια .
Σήμερα οι χώροι αυτοί μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν.
Το προϊόν αξιοποίησης θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, δηλαδή θα πάει κατ ευθείαν στους δανειστές ..
Το σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ είναι τεράστιο γιατί :
1.    Ούτε ένα ευρώ από την «αξιοποίηση» δεν θα πάει σε δημόσιες επενδύσεις για να αξιοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών της χώρας.
2.    Οι συνεδριάσεις του ΤΑΙΠΕΔ γίνονται υπό καθεστώς «πλήρους εχεμύθειας»(στα μουλωχτά), τα πρακτικά είναι μυστικά και δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά ούτε οι βουλευτές.
3.    Η αξιοποίηση των ακινήτων που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ, γίνεται με τα Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ), τα οποία τροποποιούν (ουσιαστικά ακυρώνουν) προϋπάρχοντα ΓΠΣ καταστρατηγώντας την πολεοδομική και χωροταξική νομοθεσία.
4.    Ότι μεταβιβάζεται ή παραχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν μπορεί να επανέλθει στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Η ιστορία του ξεπουλήματος των ακτών δεν είναι καινούρια. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε μία σειρά από χώρες μεταξύ των οποίων και η γειτονική Ισπανία, με τραγικές για την οικονομία και για το περιβάλλων συνέπειες. Η υπεροικοδόμηση της παράκτιας ζώνης της Ισπανίας προκάλεσε απώλεια ανταγωνιστικότητας, ελκυστικότητας και περιβαλλοντικής ποιότητας με αντιστοίχως αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα και τη σταθερότητα του τουρισμού. Συνολικά το 75% των ισπανικών ακτών έχει ήδη οικοδομηθεί ή βρίσκεται σε στάδιο οικοδόμησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από μισό εκατομμύριο των κατοικιών αυτών παραμένουν κενές.

Μέχρι τώρα στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν περιέλθει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, η Εγνατία Οδός, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, παραλίες, κάμπινγκ, χιονοδρομικά κέντρα, λίμνες, στρατόπεδα, ακίνητα-κτίρια και αγροτική γη σε όλη τη χώρα.

Όλα αυτά γίνονται χωρίς να ρωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες, χωρίς γνωμοδοτήσεις από τα δημοτικά συμβούλια ,δίχως να υπολογιστούν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τα όποια αναπτυξιακά σχέδια υπάρχουν.

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί την περιουσία μας, την περιουσία του Δήμου Θερμαϊκού. Στα 8 χιλιόμετρα παραλιακού μετώπου, οι μόνες αδόμητες εκτάσεις, τα Τσαΐρια, η περιοχή της Ε.Ρ.Τ. και το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας οικοδομούνται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, όπως επίσης και το κάμπινγκ της Επανομής,ηπεριοχή των ναυτοπροσκόπων και πολλά οικόπεδα εντος οικισμών κλπ.

Οι συνέπειες πολλές:

Ø  Ακυρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός του δήμου που πρόεκυψε μέσα από τα γενικά πολεοδομικά σχέδια.
Ø  Δημιουργείται έλλειμμα στους δημόσιους χώρους (σχολεία, πάρκα, χώρους κοινωνικής φροντίδας κλπ)
Ø  Απαξιώνεται τρομακτικά η αξία και η χρηστικότητα της ακίνητης περιουσίας του Δήμου με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό στα τσαΐρια.
Ø  Παραπέμπεται στις καλένδες ένα πάγιοαίτημα για τη διάνοιξη του παραλιακούδρόμου .
 Όλα αυτά γιατί; Για να κερδοσκοπήσουν αισχρά κάποιοι .Για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της χώρας .
 Ο χάρτης της περιοχής μας αλλάζει. Οι συνέπειες θα είναι μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες. Την Αγ. Τριάδα και την Επανομή που ξέραμε, δε θα τη ζήσουν τα παιδιά μας. Μόνο μέσα στο χώρο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας θα χτιστούν 20.000 τετραγωνικά μέτρα με πολυτελείς κατοικίες και εμπορικά καταστήματα. Το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, θα αφανισθεί .Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι δημότες του Δ. Θερμαϊκού! Ελάχιστες θέσεις εργασίας θα προκύψουν και όσα μαγαζιά της περιοχής εξακολουθούν σήμερα να είναι ανοιχτά, θα κλείσουν λόγω μονοπωλιακών συνθηκών.
Πρέπει να τους εμποδίσουμε!
Να υπερασπιστούμε τον τόπο μας.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ στο χώρο του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας, στις 5.00 μ.μ., να κατασκηνώσουμε, να κολυμπήσουμε, να διασκεδάσουμε ,να δείξουμε ότι υπάρχει ΚΑΙ άλλος δρόμος

Το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας είναι δικό μας. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ. Δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί αυτός ο μοναδικός χώρος που  μπορει να χρησιμοποιηθεί για σημαντικές αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.