Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Πληθαίνουν οι φορείς που δηλώνουν συμμετοχή στο κάμπινγκ

Το κάμπινγκ Αγ.Τριάδας στη δεκαετία του ΄70
Μία σειρά από φορείς και οργανώσεις, δηλώνουν συμμετοχή στη διήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο  19 και 20 Ιουλίου στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας στο πλαίσιο της εκστρατείας που ανέλαβε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με άλλες συλλογικότητες για να αποτραπεί το ξεπούλημα του μοναδικού αυτού χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ένας από τις οργανώσεις αυτές είναι το Εργαστήρι Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Κ.ΑΛ.Ο., που καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 20 Ιουλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι στο κάμπινγκ Αγίας Τριάδας για να κολυμπήσουν, να φάνε όλοι μαζί και να συζητήσουν.
Παράλληλα το Εργαστήρι Κ.ΑΛ.Ο. θα έχει παρουσία και στη συζήτηση που θα γίνει στις 8 το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο, σχετικά με την προστασία του κάμπινγκ από το ξεπούλημα και την καταστροφή του.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κ.ΑΛ.Ο. Εργαστήρι, προσκαλεί:     
Την Κυριακή 20/7/2014 11-1μμ θα γίνει η τρίτη συνάντηση του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας  (http://ergastiriokalo.wordpress.com) στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας
Ελάτε να κουβεντιάσουμε, να κολυμπήσουμε και να φάμε. Φέρτε μαζί σας τους φίλους και την οικογένειά σας. Οι κοινότητες που θέλουμε να οικοδομήσουμε υπάρχουν ήδη, αρκεί να συναντηθούν τα μέλη τους
Δύο παράγοντες συνέβαλαν στην επιλογή του τόπου συνάντησης, Ο πρώτος αφορά στο ότι στη δεύτερη συνάντηση συμφώνησαν όλοι η επόμενη να έχει τη μορφή πικ-νικ. Ο δεύτερος αφορά στο ότι διάφορες κινήσεις πολιτών των δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης προγραμματίζουν για το διήμερο 19-20 εκδηλώσεις σε μία προσπάθεια να δηλώσουν την εναντίωσή τους στην πιθανότητα πώλησης του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ.
Στη συνάντηση αυτή, το πιο κατάλληλο θέμα είναι να ξαναδούμε το ζήτημα της ιδιοκτησίας και των κοινών. Παράλληλα μπορούμε να φάμε όλοι μαζί, αλλά και να κάνουμε το μπάνιο μας και εκεί να συνεχίσουμε τη κουβέντα που ανοίξαμε στη 2η συνάντηση για τις ιδέες που έχει ο καθένας / καθεμιά για τα εγχειρήματα που θα θέλαμε να υλοποιήσουμε.

Το εργαστήρι θα βρίσκεται εκεί από την προηγούμενη μέρα (19/7) αφού στις 8.00μμ θα γίνει συζήτηση για την τύχη του κάμπινγκ και μετά θα ακολουθήσει ζωντανό μουσικό πρόγραμμα. Παράλληλα όποιος/α θέλει θα μπορεί και να κατασκηνώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.