Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Καθυστερημένος αποχαιρετισμός στην Ελένη Ματθαίου

Καθυστερημένα, απουσιάζοντας σε ταξίδι, πληροφορηθήκαμε την απώλεια της πολύ καλής μας φίλης, της ανιδιοτελούς αγωνίστριας για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, της συμπαραστάτριας κάθε αδικημένου συμπολίτη μας, της ακτιβίστριας Άννας Ματθαίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 χρόνων. Τιμώντας τη μνήμη της, αναδημοσιεύουμε τα όσα έγραψε ο επίσης φίλος Γιώργος Νικολαϊδης (gnborn2shoot):


Το στερνό μας «αντίο» είπαμε πριν λίγες ώρες (11.7.14) στην εκκλησία της  Ανω Περαίας του Δ. Θερμαϊκού, σε μια φίλη, μα  προπάντων μια ανιδιοτελή αγωνίστρια της τοπικής μας κοινωνίας.
Στα  47 της χρόνια την Ελένη μας , θέλησε ο Θεός να την πάρει κοντά του.
Αστείρευτη σε  καινοτόμες  ιδέες και προτάσεις, που πήγαζαν από την θέλησή της για κάτι καλύτερο που ήθελε πάντα να προσφέρει στους γύρω της, έκανε τον σύντομο κύκλο της ζωής της έχοντας  τα μεγάλα και μικρά, μα δικαιολογημένα πάντα,  παράπονά της. Παράπονα για απίθανες αποφάσεις εις βάρος του κόσμου, των αδύναμων, των αδικημένων, των (συν)ανθρώπων που βρίσκονται  για πολλά σε απόγνωση.
Παρούσα σε κάθε κάλεσμα, γι΄αυτούς αγωνιζόταν εδώ και χρόνια. Ιδρυτικό μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Δ. Θερμαϊκού», ιδρυτικό μέλος του Γ.Ο. «ΑΙΑΣ» Θερμαϊκού σε πολλούς αγώνες του οποίου διακρίθηκε η 17χρονη κόρη της Αλκυώνη, ακτιβίστρια,  με  ανελλιπή παρουσία σε πλήθος  εκδηλώσεων για το περιβάλλον, με θέληση για συμπαράσταση στον γείτονα, τον άρρωστο και ανήμπορο  συνδημότη.
Υπερήφανη και «ακατάδεκτη» σε οτιδήποτε θα άγγιζε την ιδιοτέλεια, εν πολλοίς ονειροπόλα (κάτι που παραδέχονταν κάπου-κάπου και μόνη της), ήρεμη και άριστη στις συζητήσεις  της, άκουγε με προσοχή και ενδιαφέρον τον «πόνο» του αλλουνού, έτοιμη να κάνει ότι περνούσε απ΄το χέρι της…
ΕΛΕΝΗ, θα σ΄έχουμε πάντα ΜΑΖΙ μας ! ΚΑΛΟ σου ΤΑΞΙΔΙ στον Παράδεισο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.