Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Γραφείο Επιχειρηματικότητας από τη διοίκηση Μαυρομάτη

Γραφείο Επιχειρηματικότητας και Εργασίας, δημιουργεί η νέα διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, όπως ανακοίνωσε ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος κ.Γιάννης Μαυρομάτης, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Σκοπός αυτού του Γραφείου, όπως εξήγησε, είναι η συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, για την  αντιστροφή της σημερινής εικόνας, ώστε ο τουρισμός να πάψει να θεωρείται χαμένη ευκαιρία για την περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο κ.Μαυρομάτης, που αναλαμβάνει δήμαρχος Θερμαϊκού από 1ης Σεπτεμβρίου, ο δήμος Θερμαϊκού  με τα πολλά χιλιόμετρα των πανέμορφων ακτών του και τους φιλόξενους κατοίκους, θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στο τουριστικό παιχνίδι στη Βόρεια Ελλάδα. Πολύ περισσότερο που η περιοχή υπήρξε παραδοσιακά «καταφύγιο» και τόπος εξοχικής κατοικίας για τους Θεσσαλονικείς, ενώ ξ εγγύτητα με τη μεγάλη πόλη της προσφέρει πρόσθετα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να προσελκύσει επισκέπτες.
«Δυστυχώς, όλα αυτά παραμένουν στη θεωρία, αφού οι τουριστικές περιοχές του δήμου Θερμαϊκού είναι ελάχιστα αξιοποιημένες, Ως αποτέλεσμα, υποδέχονται πολύ λιγότερο τουρισμό απόαυτόν που θα μπορούσαν. Έτσι χάνεται εισόδημα, ενώ οι αναπτυξιακές δυνατότητες παραμένουν εν υπνώσει», αναφέρει ο νέος δήμαρχος. Και αποδίδει την κατάσταση αυτή στην αδράνεια της διοίκησης του δήμου τα τελευταία χρόνια που απαξίωσε ολόκληρη την περιοχή. Συγκεκριμένα δε παρατηρεί τις ελλιπείς υποδομές, την υποβάθμιση της καθαριότητας, την απουσία στοιχειώδους τουριστικής προβολής, αλλά και την πλήρη αδιαφορία για τη διευθέτηση εκκρεμών θεμάτων, όπως για παράδειγμα τα αναψυκτήρια στον Ποταμό Επανομής, το «Ριβιέρα» της Μηχανιώναςς, το «Άκτιον» της Αγίας Τριάδας και τα κλειστά κάμπινγκ στερούν από την περιοχή τουριστική κίνηση, επιχειρηματικό δυναμισμό, θέσεις εργασίας και από το δήμο πόρους για να εφαρμόσει την πολιτική του.

Καταλήγοντας ο κ. Μαυρομάτης επισημαίνει ότι το κομμάτι του τουρισμού είναι στρατηγικής σημασίας για το δήμο Θερμαϊκού και κλείνει λέγοντας ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου «ο δήμος Θερμαϊκού να ξαναπάρει τη θέση που του αξίζει στον τουριστικό χάρτη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.