Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

«Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» από την εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ

Είχε ανάψει η συζήτηση στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης  σχετικά με το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, με τους αιρετούς του δήμου Θερμαϊκού αλλά και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να εκφράζουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην εκποίηση του υπέροχου αυτού χώρου. Με την τεχνική σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτα Τσολακάκη, που τελευταία πήρε το λόγο, να προσπαθεί αγωνιωδώς να πείσει για τη … «νομιμότητα» των ενεργειών του Ταμείου.

Και τι δεν ακούστηκε από τα χείλη της συμπαθέστατης κατά τα άλλα, κυρίας Τσολακάκη. Ότι «τα ακίνητα προς αξιοποίηση υπακούν σε νομοθεσία που ψηφίστηκε από τη Βουλή». Ότι «τα ακίνητα επιλέγονται και οι προτάσεις αξιοποίησης γίνονται με βάση τα σχέδια (ΓΠΣ) των δήμων». Κι ακόμη πως το ΤΑΙΠΕΔ «υιοθέτησε το θεσμικό πλαίσιο του δήμου».
Λίγο ακόμη και η εκπρόσωπος του Ταμείου, ωραιοποιώντας τα πάντα, θα προσπαθούσε να μας πείσει ότι πρέπει να είμαστε… ευγνώμονες στο ΤΑΙΠΕΔ που αυτό προχωράει στο ξεπούλημα του κάμπινγκ. Έτσι την ακούσαμε να λέει πως «ο συντελεστής δόμησης είναι πολύ μικρός, διασφαλίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι, προβλέφθηκε η σύνδεση με τη θάλασσα και η ελεύθερη πρόσβαση, η απαλλοτρίωση ήταν νόμιμη ενώ έχουν γίνει προβλέψεις για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα (αμίαντος, διατήρηση βλάστησης κτλ.)».
Δεν αντέξαμε και την ρωτήσαμε αν οι προβλέψεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα προβλέπουν την καταστροφή και πόσων χιλιάδων δέντρων. «Τι σόϊ σεβασμός στο περιβάλλον είναι αυτός, όταν προβλέπεται να κοπούν χιλιάδες δέντρα για να γίνουν τα συγκροτήματα από μπετόν-αρμέ;» ρωτήσαμε.
Η κ. Τσολακάκη κάτι πήγε να ψελλίσει, φαίνεται όμως ότι τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και έκλεισε βιαστικά τον παραφουσκωμένο φάκελλο που είχε μπροστά της. «Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε», όπως λέει ο λαός μας.
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.