Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει ακόμη και το σπίτι του …. Κοκοβίκου

Όλοι θυμόμαστε την ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα, «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τον Αντωνάκη (Γιώργο Κωνσταντίνου) και την Ελενίτσα (Μάρω Κοντού) και τα όσα διαδραματίζονταν στην αυλή τους: Από το «σκασμός κυρία Κοκοβίκου» μέχρι το «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω». 

Η ταινία κατέκτησε τις καρδιές των θεατών, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και από το εξωτερικό, απέσπασε το Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σικάγο. Η ιστορική κατοικία, ένα τριώροφο 266 τ.μ. σε οικόπεδο 411,37 τ.μ. πωλείται μαζί με άλλα έντεκα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ.

To ιστορικό νεοκλασικό που στέγασε τον κινηματογραφικό θρύλο των «Κοκοβίκων» βρίσκεται στην αρχή της οδού Τριπόδων 32 και Ραγκαβά στην Πλάκα. Το 1965 η αυλή μετατράπηκε σε πλατό, αλλά πλέον έχει γεμίσει μπάζα και σκουπίδια. Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, το σπίτι γκρεμίζεται προκειμένου να δοθεί αντιπαροχή, ωστόσο το κτίριο αυτό προστάτευσε νόμος της Μελίνας Μερκούρη.

Το διατηρητέο σώθηκε, άλλαξε χέρια και πρόσφατα κατέληξε στο ΤΑΙΠΕΔ προς «αξιοποίηση», γι' αυτό και το σπίτι της Ελενίτσας και του Αντωνάκη βγαίνει στο σφυρί, αφού φαίνεται ότι ξεπεράστηκε ο σκόπελος των αρχαίων που βρέθηκαν στην αυλή του, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Μηχανή του Χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.