Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Την Τετάρτη δρομολογείται και ο «Άη Γιώργης»

Την Τετάρτη ξεκινά δρομολόγια ο "Άη Γιώργης" το δεύτερο καραβάκι της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στο Θερμαϊκό κόλπο, με αποτέλεσμα η συχνότητα των δρομολογίων να αυξηθεί ανά μια ώρα.

"Λόγω καιρικών συνθηκών καθυστέρησε η άφιξη του δεύτερου πλοίου" δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πλοιοκτήτης Μανώλης Κάιλας και διευκρινίζει ότι στο εξής τα πλοία θα διανυκτερεύουν το ένα στην Περαία και το άλλο στη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα δρομολόγια κάθε μέρα θα γίνονται στις 9.30 το πρωί από Θεσσαλονίκη και στις 8.30 από την Περαία ενώ στις 9 με 9.30 το βράδυ θα ξεκινούν τα τελευταία δρομολόγια και από τους δύο "σταθμούς".
Από τα δεδομένα της κίνησης του "Αη Γιώργη" θα εξαρτηθεί και το αν δρομολογηθεί και τρίτο καραβάκι. "Αρχικά είχαμε προγραμματίσει στάση και στην Καλαμαριά όμως η κίνηση, όπως ξεκίνησε, δεν ήταν ικανή να υποστηρίξει τα τρία πλοία. Εφόσον το δεύτερο καλύψει την πληρότητά του, θα φέρουμε ένα ακόμη πλοίο, οπότε η Καλαμαριά σε αυτή την περίπτωση θα γίνει σταθμός μέχρι τέλος Ιουλίου" προσθέτει ο κ. Κάιλας. Την ίδια στιγμή εξετάζονται βελτιώσεις στο εγχείρημα της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου στον Θερμαϊκό Κόλπο με το πρώτο πλοιάριο, τον "Κωσταντή". "Ο σχεδιασμός μας για την επόμενη χρονιά, το 2015, περιλαμβάνει ταχύτερα και περισσότερα πλοία" διευκρινίζει ο πλοιοκτήτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.