Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Χωρίς λεωφορεία τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη

Χειρόφρενο τραβούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ τη Δευτέρα 7 Ιουλίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα εξαιτίας της αδιαφορίας, της πολιτείας προς τον Οργανισμό αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι είναι  απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα, λόγω της στάσης του ελληνικού δημοσίου απέναντι στον Οργανισμό.

Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωϊνά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00΄ π.μ. και έως τις 09:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα Αμαξοστάσια. Ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ, θα λειτουργήσουν κανονικά.
Σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ τονίζονται τα εξής:
«Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) από το 1957 μέχρι και σήμερα προσφέρει με συνέπεια και αξιοπιστία τις υπηρεσίες του προς εσάς και τους επισκέπτες της πόλης μας.
Δυστυχώς, το Ελληνικό Δημόσιο από το έτος 2010 δε συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του από την συναφθείσα από 30.04.2001 οικονομική συμφωνία μεταξύ Αυτού και του Ο.Α.Σ.Θ., όπως αυτή ισχύει σήμερα, με αποτέλεσμα ο Ο.Α.Σ.Θ. να έχει φθάσει, από υπαιτιότητα του Ελληνικού Δημοσίου, σε οικονομικό αδιέξοδο. Σήμερα εκκρεμεί η πληρωμή της με αριθμό 18/2013 ομόφωνης, οριστικής, τελεσίδικης και αμετάκλητης Διαιτητικής απόφασης, με την οποία υποχρεώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει στον Ο.Α.Σ.Θ. το συνολικό ποσό των 49.813.406,87 ευρώ ως υπόλοιπο αντισταθμιστικής καταβολής για τη χρήση των ετών 2010 και 2011. Επίσης, εκκρεμεί η καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο προς τον Ο.Α.Σ.Θ. ενός σημαντικά μεγάλου ποσού ως υπόλοιπο αντισταθμιστικής καταβολής για τη χρήση των ετών 2012 και 2013.
Με πλήθος επιστολών προς τα αρμόδια Υπουργεία και τους φορείς της πόλης ο Ο.Α.Σ.Θ. προειδοποίησε για τις συνέπειες της αδιάλλακτης στάσης του Ελληνικού Δημοσίου. Παρά τις προσπάθειες του Ο.Α.Σ.Θ. το πρόβλημα δεν επιλύθηκε, με συνέπεια να δημιουργηθεί πρόβλημα στις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Λόγω των παραπάνω το Συνδικάτο Εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ. αποφάσισε την έναρξη κινητοποιήσεων. Και συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι θα προβούν σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 π.μ. και από τις 20.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας».


Πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» 

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
    ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
    Η ΣΤΑΣΗ (ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ) ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ "ΠΡΙΝ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ" ΚΑΙ "ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.