Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Άνω-Κάτω στο δήμο Θεσσαλονίκης λόγω… ΤΑΙΠΕΔ

Ανω κάτω έγινε η τελευταία -εκτός απροόπτου- συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, εξαιτίας του ΤΑΙΠΕΔ και των κινήσεών του στην πόλη. Το θέμα προέκυψε εντελώς ξαφνικά, καθώς η κίνηση πολιτών «resist ΤΑΙΠΕΔ» ζήτησε ν’ ακουστεί η φωνή της ενώπιον του σώματος, ο πρόεδρος Π. Αβραμόπουλος έδωσε τη δυνατότητα και οι εκπρόσωποί της κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει με ψήφισμά του την αντίθεσή του στις ενέργειες του ταμείου.

…για ένα ψήφισμα
Και άρχισαν τα όργανα. Ο δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης, πήρε μια θέση που οι δημοτικοί σύμβουλοι στην πλειοψηφία τους την εκτίμησαν ως «ναι μεν, αλλά» και διαφώνησε με την έκδοση ψηφίσματος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί των Τεχνικών Εργων από την παράταξη του δημάρχου, Ανδρ. Κουράκης, δεν διαφώνησε επί της ουσίας με την ιδέα του ψηφίσματος, επέμεινε όμως ότι πρέπει προηγουμένως η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τα σχέδιά της. «Να μας εξηγήσει αν πουλάει, τι πουλάει, με ποιον τρόπο, πώς γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Ετσι όπως πάει θα πουλήσει και τα ρέματα της Θεσσαλονίκης!», τόνισε.

Αποστάσεις για την παραλία
Αποστάσεις από το δήμαρχο, που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει το ΤΑΙΠΕΔ «εργαλείο για την αξιοποίηση χώρων στην πόλη», έλαβε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, επίσης από την παράταξή του. Ο κ. Αβραμόπουλος πρότεινε στο σώμα, κι έγινε αποδεκτό, να εκδοθεί καταρχήν ψήφισμα για τα 17 στρέμματα στην Παραλία που «βγαίνουν στο σφυρί», με το οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης θα εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του σε μια τέτοια ενέργεια και θα ζητήσει «να περάσει στην ιδιοκτησία του το σύνολο του παραλιακού μετώπου της πόλης». Επιπλέον αποδέχτηκε την πρόταση Κουράκη για την ανάγκη ενημέρωσης του δήμου από το ΤΑΙΠΕΔ. Γιατί όπως υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος «δεν είμαστε όλοι υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ…».

Η λύση είναι μία
Ο επικεφαλής της προσκείμενης στο ΣΥΡΙΖΑ δημοτικής παράταξης, Τρ. Μηταφίδης, είχε προηγουμένως ταχθεί υπέρ της ξεκάθαρης τοποθέτησης του δημοτικού συμβουλίου επί του συγκεκριμένου ζητήματος. «Πουλάνε 60 φιλέτα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορούμε να πατάμε σε δύο βάρκες, πρέπει να είμαστε σαφέστατοι», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Μ. Κωνσταντινίδης από την προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη εξέφρασε προβληματισμό για τις δυνατότητες που δίνουν τα ψηφίσματα γενικώς στην εξυπηρέτηση στόχων. Η απάντηση στο πρόβλημα, εξήγησε, είναι μία, η μονομερής κίνηση διαγραφής του ελληνικού χρέους. Ετσι δε θα χρειάζεται να πουλήσουμε και θα κλείσει οριστικά το όποιο θέμα με το ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: Εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.