Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Γενοκτονία στη Γάζα καταγγέλουν Πενέλοπε Κρουζ, Αλμοδόβαρ

Περίπου εκατό Ισπανοί εκπρόσωποι του πολιτισμού, όπως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς και σεναριογράφοι, ανάμεσα στους οποίους η Πενέλοπε Κρουζ, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ, κατήγγειλαν τη γενοκτονία του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, με ανοιχτή επιστολή τους, οι υπογράφοντες καταγγέλλουν ότι ο «πυροκροτητής» αυτής της βίας είναι «η ισραηλινή κατοχή που συνεχίζει να επεκτείνεται και να εισβάλει σε παλαιστινιακά εδάφη αντί να αναδιπλωθεί στα σύνορα του '67».
Ζητούν επίσης από την ισπανική κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ από ξηρά, αέρα και θάλασσα στη Λωρίδα της Γάζας και απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός.
Επιπλέον ζητούν «να ανοίξουν τα σύνορα για να διευκολυνθεί η μετακίνηση του πληθυσμού, η είσοδος ιατρικών ομάδων, φαρμάκων και τροφίμων». Κάνουν λόγο για αποκατάσταση των τραυμάτων που έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις του Ισραήλ στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας σε σωματικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο και «να ανοίξει ο δρόμος για διάλογο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών για να επιτευχθεί η ειρήνη, δίκαιη και διαρκής, ως λύση στη σύγκρουση».
Οι Ισπανοί καλλιτέχνες δηλώνουν ότι είναι ενάντια στη χρήση βίας από όλες τις πλευρές και καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον πρέσβη της Ισπανίας στο Ισραήλ μέχρι να σταματήσει η εγκληματική επίθεση στην Παλαιστίνη.
Τέλος στην επιστολή τους σημειώνουν ότι εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι «Η Γάζα ζει αυτές τις μέρες τη φρίκη, πολιορκημένη και δεχόμενη επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Γκρεμίζουν τα σπίτια των Παλαιστινίων, τους αρνούνται το νερό, το φως, την πρόσβαση σε νοσοκομεία, σχολεία και περιβόλια, ενώ η Διεθνής Κοινότητα το επιτρέπει».
Πηγή: zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.