Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Επανομή: Ίδια προβλήματα πριν 46 χρόνια και σήμερα

Ένα ρεπορτάζ για την Επανομή, που γράφτηκε πριν 46 χρόνια, στην πολύ καλή εβδομαδιαία εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Μακεδονική Ώρα», που εκδίδονταν κάθε Δευτέρα, επισημαίνει ένα πρόβλημα, με την τεράστια έκταση των 2.500 περίπου στρεμμάτων, που ανήκει στο μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας. Πρόβλημα το οποίο δυστυχώς παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.
Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πληροφορούμαστε όχι μόνο για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ακτήμονες της Επανομής με το μοναστηριακό τσιφλίκι, αλλά και τα άλλα άλυτα σοβαρά προβλήματα της περιοχής, με πρώτο και καλύτερο την περίπτωση του κάμπινγκ της παραλίας, που ενώ είχε αναληφθεί από τον ΕΟΤ, δεν προχωρούσε η αξιοποίησή του.
Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της «Μακεδονικής Ώρας» που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 30 Μαϊου 1966 και όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονταν  και τα ακόλουθα:
«Ενώ ήδη μπήκαμε στη θερινή σαιζόν, η τουριστική πλάζ της Επανομής (σ.σ.εννοεί το πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ), βρίσκεται σε … χειμερία νάρκη. Εφ΄ όσον εγκρίθηκαν τα σχετικά κονδύλια και τελείωσαν όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες, δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση. Οι ακτές της Επανομής είναι από τις καλύτερες και κοντινότερες της Θεσσαλονίκης. Με την αποπεράτωση των έργων αυτών θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι Θεσσαλονικείς θα βρίσκουν τη χαρά και τη δροσιά της θάλασσας εύκολα και οικονομικά…»
Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι πρόεδρος της τότε κοινότητας Επανομής, ήταν ο Δημήτριος Οικονομίδης του Αποστόλου, το πρόβλημα με τα μοναστηριακά κτήματα εξακολουθεί να παραμένει, με συνέπεια να είναι αναξιοποίητη μία από τις ωραιότερες περιοχές της Επανομής, ενώ για την αξιοποίηση του κάμπινγκ, η κυριότητα του οποίου επέστρεψε πριν τρία χρόνια περίπου στον πρώην δήμο Επανομής και σήμερα δήμο Θερμαϊκού, δεν ακούγεται απολύτως τίποτα…..   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.