Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο ΟΑΣΘ απειλεί να καταργήσει τη στάση στα Πάλιουρα

Καθώς η στάση λεωφορείων κατακλύζεται από σωρούς σκουπιδιών
Αν και μπήκαμε για τα καλά στην καλοκαιρινή περίοδο και οι παραλίες του δήμου Θερμαϊκού άρχισαν να κατακλύζονται από χιλιάδες επισκέπτες για να απολαύσουν λίγες ώρες δροσιάς και ξεκούρασης, εντούτοις το θέαμα που παρουσιάζουν πολλές φορές οι παραθαλάσσιες περιοχές, είναι απογοητευτικό και κάθε άλλο παρά ευνοεί την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού λουόμενων.
Πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό των σκουπιδιών. Και μπορεί ο δήμος να αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, να μην υπάρχουν πολλές φορές οδηγοί για τα απορριμματοφόρα ή να λείπουν ακόμη και τα καύσιμα για την κίνησή τους και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Βογιατζής να κάνει έναν τιτάνιο αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, όμως όλα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τους όγκους των σκουπιδιών που συσσωρεύονται, πολλές φορές δίπλα στις παραλίες.
Το θέμα πήρε τέτοια έκταση, ώστε ο ΟΑΣΘ, να απειλεί να καταργήσει τη στάση λεωφορείων που βρίσκεται στα Πάλιουρα, όπως κατήγγειλε η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Ειρήνη Παπαμιχαήλ. Κι αυτό γιατί η στάση και ο γύρω χώρος έχει κατακλυστεί από τεράστιους όγκους σκουπιδιών, κυρίως μπάζα και κορμούς δέντρων.
Ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βογιατζής παραδέχτηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης, ότι τα ογκώδη αντικείμενα αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα, για το οποίο δεν μπόρεσε ακόμη να βρεθεί λύση. Καθώς, όπως εξήγησε, αν τα ογκώδη προηγουμένως δεν συντριβούν, δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Ενώ καυτηρίασε και τη στάση ορισμένων δημοτών, οι οποίοι τα τεράστια κλαδιά που κόβουν από τα οικόπεδά τους, τα πετάνε στους χώρους απόθεσης των σκουπιδιών.
Όμως εκτός από τα σκουπίδια, υπάρχουν και άλλα προβλήματα με την καλή εμφάνιση των παραλιών του δήμου Θερμαϊκού. Όπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κ. Γιάννης Μαυρομάτης «οι παραλίες μας παρουσιάζουν τη χειρότερη εικόνα», καθώς, όπως ανέφερε, απουσιάζουν τα αποδυτήρια για τους λουόμενους, λείπουν οι τουαλέτες που θα έπρεπε να υπάρχουν, η καθαριότητα είναι σε κακή κατάσταση ενώ δεν υπάρχουν και ντουζιέρες για να ξεπλυθούν οι λουόμενοι και όπου υπάρχουν, αυτές δεν λειτουργούν.
Για τις ντουζιέρες, απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής ανέφερε ότι εσκεμμένα αυτές δεν λειτουργούν, καθώς κάποιοι πήγαιναν εκεί και έπλεναν τα αυτοκίνητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.