Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Στα όρια της πτώχευσης ο δήμος Θερμαϊκού;

Δραματικοί τόνοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα οικονομικά
Στα όρια του «κραχ» βρίσκεται ο δήμος Θερμαϊκού, όπως και όλοι σχεδόν οι δήμοι της χώρας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της δραστικής περικοπής της χρηματοδότησης από το κράτος. Η δραματική κατάσταση την οποία βιώνουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, περιγράφθηκε με τα πιο μελανά χρώματα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τρίτης.
«Τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο του δήμου μόλις και μετά βίας φτάνουν για την μισθοδοσία του προσωπικού. Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε καν για να αλλάξουμε κάποια λάμπα, αλλά ακόμη και για να πληρώσουμε τα οφειλόμενα σε δημότες μας», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας. Ενώ ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, απέδωσε την οικονομική στενότητα στην εξοντωτική περικοπή της χρηματοδότησης, καθώς φέτος οι δήμοι έλαβαν από την κυβέρνηση μόνο το 43% της προβλεπόμενης επιχορήγησης. «Αποφασίσαμε όλοι οι δήμαρχοι της χώρας να βάλουμε λουκέτο στους Δήμους και να παραδώσουμε τα κλειδιά στην κυβέρνηση αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση», είπε ο κ. Αλεξανδρής.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δηλώνοντας ότι γνωρίζει την οικονομική κατάσταση του δήμου, παρατήρησε ότι θα μπορούσε η διοίκηση του Δήμου να περιορίσει τις δαπάνες σε διάφορους τομείς, αναφέροντας σαν παράδειγμα τα μισθώματα που καταβάλλονται για τη στέγαση διαφόρων υπηρεσιών του δήμου και τα οποία τα χαρακτήρισε υπερβολικά για την περίοδο που διανύουμε.
Οι δραματικοί τόνοι, τους οποίους χρησιμοποίησε η διοίκηση του δήμου για να περιγράψει την οικονομική κατάσταση του δήμου, οδήγησαν  τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βαγγέλη Κουκουρίγκο να παρατηρήσει ότι «από την ώρα που ο δήμαρχος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα, τότε να σταματήσουμε να ρωτάμε για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν». Παρατήρηση την οποία ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ.Ι.Βογιατζής την θεώρησε ως… «μηδενιστική φιλοσοφία»!
Κάποια στιγμή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης αναρωτήθηκε αν πρέπει να μιλάμε για πτώχευση του Δήμου, για να πάρει την απάντηση από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών ότι η κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο, είναι πάρα πολύ δύσκολη και σκληρή. «Όταν ζούμε σε ένα κράτος, το οποίο δεν δίνει φάρμακα στους ασθενείς που πεθαίνουν, πώς να δώσει χρήματα στους Δήμους;», είπε. Για να συμπληρώσει: «Είμαστε μονίμως με αγωγές και κατασχέσεις. Είναι τεράστια τα προβλήματα και θαύματα δεν γίνονται». Ενώ ανέφερε σαν παράδειγμα το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει υπογραφεί η εγγυητική επιστολή για την προμήθεια καυσίμων από τον δήμο Θερμαϊκού, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος για την ομαλή κίνηση των οχημάτων, κυρίως των απορριμματοφόρων.

1 σχόλιο:

  1. ας συνεχιζουν να ψηφιζουν νδ πασοκαρα και καποιοι τις ουρες τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.