Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Συλλήψεις 8 μελών της Χρυσης Αυγής στη Βέροια για επιθέσεις και ξυλοδαρμούς

Οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο νομό Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ότι πρωταγωνίστησαν σε επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε στέκι αναρχικών στη Βέροια.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι, όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη, σε κεντρικό δρόμο της Βέροιας, με μέλη της Χρυσής Αυγής, που εκείνη την ώρα διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και στη θέα τους, οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν προς άγνωστες κατευθύνσεις.
Το επεισόδιο όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Ημαθίας, λίγες ώρες αργότερα, περίπου 15 με 20 μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν σε καφενείο - στέκι αναρχικών, όπου επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περί τους έξι θαμώνες του καταστήματος, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Η Αστυνομία, προσήγαγε οκτώ άτομα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, τα οποία, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Μεταξύ αυτών είναι ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.