Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Θερμαϊκού

Στο επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α., θα μετέχουν τη νέα σχολική χρονιά (2012-2013) οι παιδικοί σταθμοί του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ (Δ.Π.Σ. Επανομής και Δημαράκειος Παιδικός Σταθμός Ν. Μηχανιώνας) και της  ΔΗ.Κ.Ε.Θ. (Παιδική Φωλιά και Θαλασσοπούλια στην Περαία).
Μέσω αυτού του προγράμματος υποστηρίζεται η αύξηση της απασχόλησης και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών - μητέρων στην εργασία, αφού τα παιδιά τους θα μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, εντελώς δωρεάν.
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» απευθύνεται  στις γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών (ή εφήβων και ατόμων με αναπηρία), αρκεί να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) να είναι άνεργες, ή β) να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ή γ) να είναι αυτοαπασχολούμενες.
Προς το παρόν γίνεται η υποβολή των προτάσεων από τους παιδικούς σταθμούς στην αρμόδια Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ. Η ανάρτηση των επιλέξιμων δομών θα γίνει στις 12/07/2012 στα γραφεία της εταιρείας και στην ιστοσελίδα της (www.eetaa.gr). Οι ενδιαφερόμενοι θα αναζητήσουν δομές στην περιοχή τους από τη λίστα που θα ανακοινωθεί μετά τον διαγωνισμό και ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στην ίδια διεύθυνση (και στα γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α.) θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής των μητέρων  το χρονικό διάστημα από τις 13/7/2012 έως τις 23/7/2012. Η διάθεση των θέσεων θα πραγματοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε. προς τις γυναίκες ωφελούμενες μέσω «εντολής τοποθέτησης».
Οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑμεΑ, έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑμεΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑμεΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.
Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για συμμετοχή στο πρόγραμμα  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα γραφεία των παιδικών σταθμών και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.