Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Δίκη Κασιδιάρη: Το στρίβειν δια του δικηγόρου...

Για τις 3 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε από το Μονομελές Κακουργιοδικείο η δίκη του εκπροσώπου Τύπου και υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη, από αγνώστους δράστες. 
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιάννη Ηρειώτη, ο οποίος απουσιάζει εκτός Αθηνών σε δίκη για άλλη υπόθεση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του που αφορά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ο Η. Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή σε πέντε άγνωστους οι οποίοι χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν έναν μεταπτυχιακό φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα. Σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στον βουλευτή. Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι συνέδραμε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.
Στο μεταξύ, ο Η. Κασιδιάρης, συνοδευόμενος από περίπου έξι άνδρες, ντυμένους με σκούρα ρούχα και κασκέτα, προσήλθε στην Εισαγγελία και όπως δήλωσε, θα υποβάλει μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα για παράνομη κατακράτηση και σε βάρος του δημοσιογράφου -ήταν παρών στο στούντιο- Αντώνη Δελατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.