Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έντονη ανησυχία για την τύχη του μετρό Θεσσαλονίκης

Αγνοείται η τύχη του μετρό της Θεσσαλονίκης, τα έργα για την κατασκευή του οποίου σταμάτησαν εδώ και μήνες, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι, ενώ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκε τη Δευτέρα το θέμα, εκφράστηκαν φόβοι μήπως, αντί για την επέτειο των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, δηλαδή το 2012, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, τελειώσει το έργο στην επέτειο έλευσης των προσφύγων, δηλαδή το 2022!
Λίγο πριν το μεσημέρι οι 200 εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης κατέβηκαν στο δρόμο κατέβηκαν, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον Μάρτιο 2012 και εκφράζοντας παράλληλα την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του έργου.
 Η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου οι εργαζόμενοι επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου τους, Γιώργος Κόκκινος, θέλουν να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματά τους.
Επεσήμανε ότι το κλίμα πυροδότησε η συνέντευξη του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστου Τσίτουρα σε τοπική εφημερίδα, στην οποία και αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά, ενώ εκφράζει έντονα και τις ανησυχίες του για την ολοκλήρωσή του project, λόγω αδυναμίας χρηματοδότησής του από την κατασκευάστρια κοινοπραξία.
Πάντως, οι εργαζόμενοι, που από τη Δευτέρα πραγματοποιούν 24ωρες απεργίες, έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, ενώ προτίθενται να εντείνουν και την απεργιακή τους στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.