Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Βουτιές.. εξπρές στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού

Εξπρές βουτιές στις παραλίες της ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού θα προσφέρουν από την Κυριακή 1η Ιουλίου και όλο το καλοκαίρι οι γραμμές 70 και 71 του ΟΑΣΘ. Έχοντας την αφετηρία τους επί της Μοναστηρίου 61, απέναντι από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα πηγαίνουν απευθείας, χωρίς μετεπιβίβαση στο ΙΚΕΑ, η μεν πρώτη στις παραλίες της Επανομής, η δε δεύτερη στη Μηχανιώνα.

Οι γραμμές αυτές, στις οποίες οι επιβάτες θα πληρώνουν όσο σε όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, θα λειτουργήσουν έως τις 31 Αυγούστου, όσο δηλαδή διαρκεί το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων του ΟΑΣΘ.
Τόσο η γραμμή 70, όσο και η γραμμή 71, κατά τη μετάβασή τους προς τις παραλίες της Επανομής και της Περαίας – Μηχανιώνας, αντίστοιχα, θα κάνουν μόνο επιβίβαση από όλες τις υφιστάμενες στάσεις που υπάρχουν στη διαδρομή τους. Η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται, για τη γραμμή 70, από το κέντρο της Επανομής και μέχρι τα δύο τέρματα (Παραλίας και Πάλιουρα) σε όλες τις υπάρχουσες στάσεις, ενώ για τη γραμμή 71 από την παραλία της Περαίας και μέχρι το τέρμα.
Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία της γραμμής 70 θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι το κέντρο της Επανομής και στη συνέχεια θα κάνουν μόνο αποβίβαση, ενώ τα λεωφορεία της γραμμής 71 θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι την παραλία της Περαίας και στη συνέχεια θα κάνουν μόνο αποβίβαση.

Για το αεροδρόμιο
Εξάλλου, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος, και λόγω της αυξημένης κίνησης από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο ΟΑΣΘ θα αυξήσει τον αριθμό των λεωφορείων που δρομολογούνται στη γραμμή 78, που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ετσι, η γραμμή θα λειτουργεί με επτά, αντί για τέσσερα λεωφορεία, ενώ θα εκτελούνται 56 δρομολόγια ημερησίως, αντί για 32.
Επίσης, από την 1η Ιουλίου πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων της γραμμής 45, που εκτελεί τη διαδρομή ΚΤΕΛ «Μακεδονία» - ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κάθε είκοσι λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.