Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Εργαστήρι παραχάραξης νομισμάτων στην Επανομή

Εργαστήρι παραχάραξης νομισμάτων ευρώ είχε στήσει κύκλωμα σε υπόγειο σπίτι στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το κύκλωμα, την εξάρθρωση του οποίου ανακοίνωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, λειτουργούσε τους δύο, τουλάχιστον, τελευταίους μήνες, ενώ εντύπωση προκάλεσε στις αστυνομικές αρχές η τελειότητα των νομισμάτων που κατασκεύαζε -αποκλειστικά αξίας 2 ευρώ- που δύσκολα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει από γνήσια.
Αστυνομικοί συνέλαβαν χθες στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής δύο άνδρες, ηλικίας 59 και 41 ετών, ενώ αναζητούν 40χρονο συνεργό τους, στο σπίτι του οποίου, σε αγροτική περιοχή της Επανομής, είχε στηθεί το εργαστήρι με τα μηχανήματα υψηλής ανάλυσης για την κατασκευή των νομισμάτων. Όπως ανακοινώθηκε, κατά την έφοδο των αστυνομικών στο εργαστήρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία υδραυλική πρέσα εκτύπωσης κερμάτων, ένα πιεστικό μηχάνημα, ένα μηχάνημα διαμόρφωσης εξωτερικού δακτυλίου και εσωτερικού πυρήνα κέρματος, ένα μηχάνημα απεικόνισης της περιμέτρου του εξωτερικού δακτυλίου, μία ζυγαριά ακριβείας, τρεις κάλυκες, δύο βλήματα, δύο φυσίγγια, καθώς, επίσης 4.200 πυρήνες και εξωτερικοί δακτύλιοι κερμάτων των δύο ευρώ.
Επιπλέον, σε έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 59χρονου, που κατά την Αστυνομία, φέρεται ως «ιθύνων νους» της οργάνωσης, εντοπίστηκαν 63.000 εσωτερικοί μπρούτζινοι πυρήνες και εξωτερικοί νικελένιοι δακτύλιοι των δύο ευρώ, πλήθος νομισμάτων διαφόρων χωρών η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται, ένα παχύμετρο, ένα μηχάνημα που περιείχε μήτρα εκτύπωσης της περιμέτρου εξωτερικού δακτυλίου του κέρματος των δύο ευρώ, χειρόγραφες σημειώσεις και έξι κινητά τηλέφωνα. Στην κατοχή του 41χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Επιταγών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για σωματική βλάβη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.