Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τα ψηλά και τα χαμηλά της "Χρυσής Αυγής"

Δεν κατέγραψε σοβαρές αλλαγές η εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης. Στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγει ένα βουλευτή (τον Αντώνη Γρέγο)  έπεσε οριακά από το 6,91% της 6ης Μαΐου στο 6,78%, ενώ και στη Β' Θεσσαλονίκης (εδώ βουλευτής εκλέχτηκε ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος) το ποσοστό του κόμματος ήταν πολύ κοντά σε αυτό που πέτυχε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου (7,85% το Μάιο και 7,75% την περασμένη Κυριακή).

Ποια είναι τα προπύργια της Χρυσής Αυγής στην Α' Θεσσαλονίκης; Οι δυτικές συνοικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου συγκέντρωσε στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου 9,9%, στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης 8,1%, στο δήμο Παύλου Μελά το 8,5% και στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το 6,9%, ενώ στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης περιορίστηκε στο 5,8% και στην Καλαμαριά στο 5,2%.
Στη Β' Θεσσαλονίκης τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής καταγράφηκαν στους δήμους Λαγκαδά (9%), Δέλτα (8,8%), όπου αναδείχτηκε τέταρτο κόμμα, Χαλκηδόνα (8,4%), Ωραιοκάστρου (7,9%), Βόλβης (7,9%), Θερμαϊκού (7,8%) και Θέρμης (6,8%) ενώ στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη περιορίστηκε στο 5,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.