Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Το "βουνό" σκουπιδιών στα Πάλιουρα Επανομής

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Η φωτογραφία που τραβήξαμε το μεσημέρι της Κυριακής, παρουσιάζει σε όλες τις διαστάσεις του το τεράστιο πρόβλημα με τους όγκους σκουπιδιών που υπάρχουν σε πολλά σημεία του δήμου Θερμαϊκού και για να ακριβολογούμε, με τα ογκώδη αντικείμενα που ρίχνουν κάποιοι δημότες δίπλα στους κάδους σκουπιδιών.
Το βουναλάκι από σκουπίδια που υπάρχει στην εικόνα μας, αφορά τη στάση αστικών λεωφορείων στην περιοχή Πάλιουρα, μεταξύ Επανομής-Μηχανιώνας. Και είναι η ίδια στάση για την οποία η διοίκηση του ΟΑΣΘ απειλεί ότι θα την καταργήσει, σταματώντας και τη σχετική λεωφορειακή γραμμή, αν δεν σηκωθούν από το σημείο εκείνο τα πεταμένα ογκώδη απορρίμματα.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με το «βουνό» σκουπιδιών της Πάλιουρας, συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, μετά από σχετική αναφορά της αντιπροέδρου του σώματος κ.Ειρήνης Παπαμιχαήλ. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, κ. Κώστας Βογιατζής παραδέχτηκε ότι τα ογκώδη αντικείμενα αποτελούν ένα τεράστιο άλυτο πρόβλημα. Και όπως εξήγησε, αν τα ογκώδη προηγουμένως δεν συντριβούν, με την προμήθεια σχετικού μηχανήματος, δεν είναι δυνατή η αποκομιδή και εν συνεχεία η μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Ενώ καυτηρίασε και τη στάση ορισμένων δημοτών, οι οποίοι τα τεράστια κλαδιά που κόβουν από τα οικόπεδά τους, τα πετάνε στους χώρους απόθεσης των σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.