Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Άφαντος ο Κασιδιάρης, παρότι αναζητείται από την ΕΛΑΣ


Άφαντος, παρότι αναζητείται και παρά το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εις βάρος του, είναι ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής (και εκπρόσωπος Τύπου), Ηλίας Κασιδιάρης, μετά το πρωτοφανές περιστατικό βίας που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης σε απευθείας σύνδεση.

"Ελέγχουμε όλα τα γνωστά σημεία στα οποία θα μπορούσε να βρίσκεται ο Κασιδιάρης" ανέφερε με δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Θανάσης Κοκκαλάκης απαντώντας στην ερώτηση γιατί παραμένει ασύλληπτος.

Το προβεβλημένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής χτύπησε βάναυσα στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, αφού νωρίτερα είχε υβρίσει και εκτοξεύσει νερό στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.
Η άνανδρη επίθεση στιγματίστηκε από σύσσωμη την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας
, έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία και προβληματισμό στα εγχώρια ΜΜΕ.

Αμέσως μετά την επίθεση Κασιδιάρη κατά των δύο υποψηφίων, η προϊστάμενη της εισαγγελίας Εφετών, Ελ. Ράικου, διέταξε τη σύλληψη του διευκρινίζοντας ότι ο εν λόγω δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί ενόψει εκλογών.

Το αδίκημα που αφορά τον ξυλοδαρμό σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, προσδιορίζεται ωςαπόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Αντίθετα η αντίδραση του κ. Κασιδιάρη απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται μετά από μήνυση. Το απόγευμα της Πέμπτης, η Τένα Δούρου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Οι αστυνομικές αρχές αναζήτησαν τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, ωστόσο καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης διέφευγε της σύλληψης, ενώ η διαδικασία του αυτοφώρου λήγει το πρωί του Σαββάτου και αν δεν έχει εντοπιστεί ή παραδοθεί μέχρι τότε, ενδεχομένως η δίκη του μεταφερθεί μετά τις εκλογές.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha αναφέρουν ότι η διεύθυνση που είχε δοθεί ως τόπος κατοικίας στις αρχές δεν ισχύει, ενώ οι αστυνομικές έρευνες δεν έχουν αποφέρει καρπούς.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα ο κ. Κασιδιάρης οφείλει να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για άλλη υπόθεση, για την οποία βαρύνεται με πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.