Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Στα ύψη το προεκλογικό θερμόμετρο

Στα ύψη, βρίσκεται το προεκλογικό θερμόμετρο, καθώς μας χωρίζουν  μόλις πέντε μέρες από τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, κι ενώ εντείνεται η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων.
Περιοδεία στη Χαλκίδα, όπου θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο, καθώς και με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Το απόγευμα θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τις θέσεις του κόμματός του για την ασφάλεια και τη μετανάστευση.
Στις 5 μ.μ. ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.
Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί στις 13.00 με σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, θα έχει στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναπολέοντα Μαραβέγια.
Διακαναλική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 13.00 και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πανελλαδικό διάλογο με τους πολίτες, ο οποίος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις πρωτεύουσες όλων των περιφερειών της χώρας, διοργανώνουν στις 7 το βράδυ οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Μετωπική ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Στα άκρα οδηγείται, εν τω μεταξύ, η κόντρα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την ασφάλεια και το μεταναστευτικό [Βλέπε άρθρο] .
«Ανεκδιήγητο λαϊκιστή και καιροσκόπο» χαρακτήρισε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
«Ο κ. Τσίπρας -έως σήμερα- είχε πλησιάσει τη ΓΑΔΑ μόνον ως διαδηλωτής, με ομάδες που βρίζουν την Αστυνομία. Σήμερα, την επισκέφθηκε ως ανεκδιήγητος λαϊκιστής και καιροσκόπος», υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης.
Κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τις μνημονιακές κυβερνήσεις ότι διοχέτευσαν πόρους, δυνάμεις και ενέργεια σε δύο σκοπούς που δεν έχουν καμία σχέση με τον στόχο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, την καταστολή των αντιδράσεων του λαού και τη δυσανάλογη μεταφορά πόρων, δύναμης και ενέργειας στη φύλαξη προσώπων υψηλής επιρροής. Διαβεβαίωσε πως αν ο λαός τιμήσει το ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο του, θα δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη και ο αστυνομικός θα γυρίσει στη γειτονιά, εκεί όπου είναι η θέση του.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο αφοπλισμός όλων των αστυνομικών, αλλά των δυνάμεων που επιχειρούν σε διαδηλώσεις. «Προφανώς», πρόσθεσε, «και οι αστυνομικοί θα βρίσκονται ένοπλοι εκεί που παράγεται το έγκλημα. Όχι όμως εξοπλισμένοι για να καταστέλλουν τις αντιδράσεις του λαού. Ο λαός θα αισθάνεται ασφάλεια από τον αστυνομικό και όχι φόβο από τον αστυνομικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.