Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στην Επανομή

Την Επανομή, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του κοινοτικού καταστήματος Επανομής με τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στο θέμα της αποχέτευσης, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

 «Ο Θερμαϊκός είναι ένας δήμος τουριστικός και δεν επιτρέπεται να τον απασχολούν θέματα όπως η αποχέτευση. Θέλησή μας είναι να προσελκύουμε τον τουρίστα και όχι να τον απωθούμε», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, μετά την ενημέρωσή του για το ζήτημα της αποχέτευσης από τον δήμαρχο, Γιάννη Αλεξανδρή.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, εξέφρασε την ανησυχία του τονίζοντας ότι «είναι δύσκολο να επωμισθούν οι δημότες μας το αναλογούν ποσό του 16.5% συμμετοχής στο έργο της αποχέτευσης, το οποίο ποσοστό φτάνει με το ΦΠΑ στο 40%... Αυτό το ποσοστό πρέπει να δοθεί από τους δημότες μας και την ΔΕΥΑΘ πριν την εκταμίευση του κάθε τιμολογίου από τα χρήματα του προγράμματος, στο οποίο είναι ενταγμένο».
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε: «θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε… Δήμαρχε, ξέρεις καλά ότι εγώ δεν είμαι από αυτούς που ισχυρίζονται λεφτά υπάρχουν ή λεφτά δεν υπάρχουν. Πρέπει να ψάξουμε βαθιά, όπου υπάρχει σπατάλη, και να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό για το δήμο».
Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος του ζήτησε να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης διότι «η οικονομική δυσπραγία μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Μη ξεχνάτε πως βοηθώντας εμάς, ενισχύετε τους πολίτες», ενώ ο κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε στην απόφαση όλων των δημάρχων να συναντηθούν με το νέο Υπουργό, που θα αναλάβει μετά τις εκλογές, και σε περίπτωση μη ευόδωσης των προσδοκιών τους, να του παραδώσουν τα κλειδιά των δημοτικών καταστημάτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.