Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Οκτώ βορειοελλαδίτες στο υπουργικό συμβούλιο

Ο Δ.Σταμάτης ήταν δίπλα στον Σαμαρά από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική
Οκτώ Βορειοελλαδίτες υπουργοί και υφυπουργοί, μετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Με πρώτο τον Καλαμαριώτη στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη, που αναλαμβάνει το υπουργείο Επικρατείας.
Χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τον πρωθυπουργό και θεωρείται από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του προέδρου. Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 1982 και 2002. Το 1985 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Επανεκλέχθηκε τρεις φορές ακόμη βουλευτής κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις των ετών 1989 – 2000.
Ο βουλευτής Ροδόπης και γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευρυπίδης Στυλιανίδης αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Θρακιώτης πολιτικός είχε χρηματίσει στο παρελθόν επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή υπουργός Μεταφορών, Παιδείας και Εξωτερικών.
Ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου από το Ζαγκλιβέρι, πρώτος σε σταυρούς στη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος τομέα πολιτικής ευθύνης Μακεδονίας - Θράκης ορίστηκε υπουργός του επανιδρυθέντος Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Ο νέος υπουργός εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2004. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το ΥΜΑΘ λειτουργούσε ως γενική γραμματεία μετά την κατάργησή του από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ορίστηκε ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης ενέργειας και φυσικών πόρων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης που εκλέγεται στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και υφυπουργός Ανάπτυξης.
Στα χέρια του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού δικαίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αντώνη Μανιτάκη βρίσκεται από σήμερα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο Αντώνης Μανιτάκης εκτελούσε μέχρι πρότινος χρέη υπηρεσιακού υπουργού Eσωτερικών στην κυβέρνηση Π. Πικραμμένου.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανατέθηκε στον υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, στη 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και καθηγητή στο τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Υπουργός Περιβάλλοντος ορίστηκε ο τεχνοκράτης καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο τμήμα τοπογράφων μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Ευάγγελος Λιβιεράτος.
Τέλος ο Γιάννης Ιωαννίδης ορίστηκε νέος υφυπουργός παιδείας και πολιτισμού. Από τον Ιανουάριο του 2011 ασκούσε τα καθήκοντα του υπεύθυνου τομέα Πολιτικής ευθύνης αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκλέγεται στην Α΄ Θεσσαλονίκης από το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.