Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων εκτός Βουλής στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης

Εκτός Βουλής έμειναν κορυφαία στελέχη των κομμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών. H μεγάλη έκπληξη, σημειώθηκε στη Β΄ Θεσσαλονίκης, όπου για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ έμεινε χωρίς βουλευτική έδρα, με συνέπεια να μην εκλεγεί ο Χάρης Τσιόκας. Επίσης, στην Α΄ Θεσσαλονίκης μένουν εκτός Βουλής πρωτοκλασάτα στελέχη του όπως ο Γιάννης Μαγκριώτης, η Χρύσα Αράπογλου, η Εύα Καϊλή κ.α.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης η ΝΔ διατηρεί τις 6 έδρες. Μία ακόμη έδρα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγει και την Ιωάννα Γαϊτάνη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν τη μία από τις δύο έδρες τους και δεν εκλέγεται η Χρυσούλα Γιαταγάνα ενώ και το ΚΚΕ χάνει τη μία από τις δύο έδρες του και δεν εκλέγεται ο Ιωάννης Ζιώγας. Αν η κ. Παπαρήγα επιλέξει την έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης εκτός Βουλής μένει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης η ΝΔ κερδίζει μία ακόμη έδρα και εκτός του Θ.Καράογλου εκλέγει και τον Σάββα Αναστασιάση. Αντιθέτως, την έδρα του χάνει το ΠΑΣΟΚ και δεν εκλέγει τον Θεοχάρη Τσιόκα. Οι βουλευτές που εκλέγονται είναι:
Καράογλου Θεόδωρος και Αναστασιάδης Σάββας από τη ΝΔ, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ξουλίδου Σταυρούλα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες,  Γερασιμίδου Ελένη από το ΚΚΕ, Ζησιμόπουλος Πολύβιος από τη Χρυσή Αυγή και  Μάρκου Αικατερίνη από τη ΔΗΜΑΡ.

Ποιοι δεν εκλέγονται στην υπόλοιπη χώρα
Ηχηρά ονόματα, που μας απασχολούσαν διαρκώς το προηγούμενο διάστημα ως υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μένουν εκτός της νέας Βουλής, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου.
Στην Α’ Αθηνών από πλευράς ΝΔ μένουν εκτός, ο κ. Θανάσης Πλεύρης, ο κ. Μανώλης Μαυρομάτης, ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο κ. Μανώλης Αγγελάκας.
Στην ίδια περιφέρεια από το ΠΑΣΟΚ χάνουν τις έδρες τους η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρ. Παπαουτσής, ο κ. Νάσος Αλευράς, ο κ. Παύλος Γερουλάνος.
Από το ΣΥΡΙΖΑ μένει εκτός ο κ. Γιάννης Μπαλάφας.

Στη Β’ Αθηνών, τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός είναι του κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές, της κ. Τάνιας Ιακωβίδου, του κ. Απόστολου Ανδρεουλάκου κ.α.
Σε αυτή την περιφέρεια, το ΠΑΣΟΚ υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν θα είναι στη νέα Βουλή. Ανάμεσά τους, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο κ. Πέτρος Ευθυμίου, η κ. Αθηνά Δρέττα, ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, η κ. Μιλένα Αποστολάκη, ο κ. Δημήτρης Ρέππας, ο κ. Γιάννης Βούρος, ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας, η κ. Άννα Νταλάρα, ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο κ. Γιώργος Καστρινάκης και η κ. Άννα Βερούλη.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα μπουν τελικά στη Βουλή ο ηθοποιός κ. Παύλος Κοντογιαννίδης, καθώς και ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Μανώλης.

Στην Α’ Πειραιώς το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει κανέναν βουλευτή, ενώ η ΝΔ εκλέγει δύο και ο ΣΥΡΙΖΑ έναν.
Στη Β’ Πειραιώς από τη ΝΔ μένουν εκτός ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο κ. Τάσος Μητρόπουλος, ο κ. Γιώργος Ανατολάκης κ.α.
Από το ΠΑΣΟΚ στην συγκεκριμένη περιφέρεια δεν θα είναι στη νέα Βουλή ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο κ. Γρηγόρης Νιώτης και ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης.

Στο υπόλοιπο Αττικής μένουν εκτός από τη ΝΔ ο κ. Αθ. Μπούρας, ο κ. Νίκος Καντερές και ο κ. Πέτρος Δούκας.
Από το ΠΑΣΟΚ εκτός μένουν ο κ. Παντελής Ασπαραδάκης, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο κ. Αντώνης Λιάρος.

Στην Αιτωλοακαρνανία τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός είναι του κ. Χρήστου Βερελή , του κ. Μακρυπίδη και της Σοφίας Γιαννακά.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης από το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπουν στη Βουλή η κ. Εύα Καϊλή, η κ. Χρύσα Αράπογλου και ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης.

Στο Λασίθι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν «πράσινο», το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε βουλευτή με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί τελικά ο γραμματέας του κόμματος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.