Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Επεκτείνεται κατά 75 στρέμματα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Επεκτείνεται από σήμερα η Ελεύθερη Ζώνη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΘ, σε αυτή εντάσσονται 75 στρέμματα που βρίσκονται βορειοδυτικά της 5ης και 6ης προβλήτας, πολύ κοντά τόσο στα κρηπιδώματα του συμβατικού φορτίου, όσο και στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, τους τελευταίους μήνες η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ δρομολόγησε την επέκταση της Ελεύθερης Ζώνης για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτον, για την αύξηση της δυναμικότητας του λιμένος. Δεύτερον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της χρηστών του λιμανιού και τρίτον, για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής λειτουργίας των λιμενικών δραστηριοτήτων. Όπως εκτιμάται, με την συγκεκριμένη επέκταση, που είναι χωροθετημένη στην αντίθετη κατεύθυνση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι λιμενικές εργασίες -κυρίως η εναπόθεση χύδην φορτίων- επιβαρύνουν λιγότερο τον αστικό ιστό της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιο Αγγελούδη η διοίκηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης παράλληλα με τα μεγάλα έργα και τις μεγάλες επενδύσεις (επέκταση 6ης προβλήτας, δημιουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής, ενίσχυση μηχανολογικού εξοπλισμού, βελτίωση συστημάτων μηχανοργάνωσης και ασφάλειας κ.λπ.) προωθεί συστηματικά και μικρότερες παρεμβάσεις, ώστε αφενός να βελτιωθεί η καθημερινότητα του λιμανιού και αφετέρου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό οι υποδομές που υπάρχουν και οι δυνατότητες που αυτές παρέχουν.

Μέχρι χθες η Ελεύθερη Ζώνη της ΟΛΘ ΑΕ είχε έκταση 927 στρέμματα και το 2010 εξυπηρέτησε περί τους 4 εκατομμύρια τόνους χύδην φορτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.