Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα….»

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την προσφυγή Μαυρομάτη κατά της ΤΕΘ
Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στάλθηκε στο δήμο Θερμαϊκού αλλά και στον τέως δήμαρχο Μηχανιώνας με αριθμό πρωτοκόλλου 48944/19 Αυγούστου 2011 η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με θέμα: «Προσφυγή της δημοτικής παράταξης του δήμου Θερμαϊκού “Θερμαϊκός Νέα Πορεία”, κατά της αριθ.294/27-6-2011 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου δήμου Θερμαϊκού».

Η απόφαση αυτή της Περιφέρειας, αφορούσε τις απανωτές προσφυγές που είχε ασκήσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης κατά της ενέργειας της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην ίδρυση της Τουριστικής Επιχείρησης δήμου Θερμαϊκού, ένα θέμα για το οποίο πρόσφατα και πάλι αναφερθήκαμε. (Για περισσότερα http://farosthermaikou.blogspot.com/2011/08/blog-post_25.html#more)
Επικαλούμενος τη γνωμοδότηση 1002/2007 του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιος Σώκος θεωρεί ότι η δημοτική παράταξη “Θερμαϊκός Νέα Πορεία” και ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μαυρομάτης, δεν έχουν έννομο συμφέρον να στραφούν κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής για τη σύσταση της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού. Και όπως με έμφαση σημειώνει: «Το έννομο συμφέρον του προσφεύγοντος δεν είναι άμεσο, προσωπικό και ενεστώς».
Έτσι λοιπόν, όχι μόνο πάει στο καλάθι των αχρήστων  για μία ακόμη φορά μία νέα προσφυγή του κ. Μαυρομάτη και της παράταξής του, αλλά και ο ίδιος εκτίθεται προσωπικά, καθώς με αυτό το μπαράζ προσφυγών δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, αλλά η δημιουργία εντυπώσεων από τη μία και κωλυσιεργειας στο έργο της δημοτικής αρχής. Κάτι για το οποίο κατ΄ επανάληψη τον κατηγόρησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής.
Καθώς από αύριο εισερχόμαστε στον ένατο μήνα αφότου ανέλαβε η σημερινή διοίκηση του νέου δήμου Θερμαϊκού, η απόρριψη και αυτής της προσφυγής Μαυρομάτη, ας αποτελέσει ένα παράδειγμα προς αποφυγήν και αρνητικό ορόσημο στην πορεία του δήμου. Προκειμένου διοίκηση και αντιπολίτευση σε στενή συνεργασία και κάτω από διαρκή έλεγχο, να μπορέσουν μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να παράξουν κάποιο έργο για την περιοχή μας.
Οι πολίτες βλέπουν, ακούνε και κρίνουν. Και θα τιμωρήσουν σκληρά όσους αντί να βοηθήσουν να πάει η περιοχή μας ένα βήμα μπροστά, επιδίδονται σε λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού μόνο προς ίδιον όφελος, «για την πάρτη τους» όπως χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας .  Και αυτό, για να εξηγούμαστε, αφορά όχι μόνο την αντιπολίτευση του κ. Μαυρομάτη, αλλά και κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.