Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

"Ο ταχυδρόμος πέθανε" στις ακτές του Θερμαϊκού

«Ο ταχυδρόμος πέθανε» - για να θυμηθούμε το παλιό καλό τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι- στο δήμο Θερμαϊκού, όπως και σε άλλες περιοχές των ακτών του Θερμαϊκού. Κι αυτό γιατί τα ΕΛΤΑ, που χαρατσώνουν άγρια τους πολίτες για τη διακίνηση της αλληλογραφίας τους, προκειμένου να μειώσουν προσωπικό, βρήκαν εδώ και καιρό το «φασούλι» των ταχυδρομικών θυρίδων, διακόπτοντας τη διανομή της αλληλογραφίας στα σπίτια, όπως είναι υποχρεωμένα.
Πεταμένη η αλληλογραφία ή τοποθετημένη έτσι που μπορεί
να την αφαιρέσει ο οποιοσδήποτε. Χαρακτηριστική φωτογραφία
από τις ταχυδρομικές θυρίδες της Θέρμης
Τι κάνουν σήμερα τα ΕΛΤΑ; Υποχρεώνουν τους δημότες να πηγαίνουν και να παίρνουν αυτοί την αλληλογραφία τους από κάποια σημεία, όπου εγκατέστησαν ταχυδρομικές θυρίδες, υποβάλλοντάς τους σε μεγάλη δοκιμασία, ιδιαίτερα τους ανήμπορους και τους υπερήλικες.
Το θέμα, έφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, ο σύμβουλος της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα πορεία», κ. Αντώνης Βουδούρης, εγκαλώντας τη διοίκηση του δήμου για το γεγονός ότι καταργήθηκε ο ταχυδρομικός διανομέας σε Κερασιά και Αγγελοχώρι.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας, εξήγησε ότι με βάση μία σύμβαση που είχε υπογράψει ο κ. Μαυρομάτης με τα ΕΛΤΑ, είχε αναλάβει ο δήμος Μηχανιώνας έναντι ενός ποσού κάθε μήνα, να κάνει ο δήμος τη διανομή της αλληλογραφίας με δικούς του υπαλλήλους, αναθέτοντας το σχετικό έργο στη Δημοτική Επιχείρηση Μηχανιώνας.  Τους τελευταίους όμως μήνες ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Παζαρόπουλος, που ανήκει στην παράταξη Μαυρομάτη, σταμάτησε τη διανομή της αλληλογραφίας γιατί δεν είχε προσωπικό.

 «Δεν είναι θέμα του δήμου αυτό αλλά των ΕΛΤΑ, προς τα εκεί πρέπει να απευθυνθείτε», συμπλήρωσε ο κ. Κούτουκας.  Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην παράταξη Μαυρομάτη: «Έκανε ο ΕΛΤΑ δημοπρασία για τη διανομή στην Κερασιά, πήρε μέρος ο κ. Κουτσουράδης και πέσατε πάνω του να τον φάτε, ότι αναλαμβάνει την αλληλογραφία «δικός μας». Αγανάκτησε ο άνθρωπος και τα παράτησε.

-Βουδούρης: Επί οκτώ χρόνια υπήρχε οργανωμένη ταχυδρομική υπηρεσία. Τώρα εσείς τη διαλύσατε.
-Κούτουκας: Δεν υπήρχε καμία ταχυδρομική υπηρεσία. Ούτε στο Πλαγιάρι, ούτε στον Τρίλοφο, ούτε στο Μεσημέρι, αλλά και ούτε σε ένα μεγάλο μέρος της Θέρμης γίνεται διανομή. Και στη Νέα Μηχανιώνα, γίνεται διανομή στα όρια του παλιού οικισμού του 1950.
Στην κόντρα Βουδούρη-Κούτουκα, έβαλε τέρμα η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ντίνα Μώραλη, παρατηρώντας ότι «από τη στιγμή που θέλουμε μία μόνιμη λύση, πρέπει να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, απαιτώντας δυναμικά από τα ΕΛΤΑ να επιλύσουν επιτέλους το θέμα διανομής της αλληλογραφίας στο δήμο Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.