Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ρημάζουν οι τουριστικές υποδομές στην Ανατολική Θεσσαλονίκη


Σε πλήρη εγκατάλειψη από το κράτος, βρίσκονται οι τουριστικές υποδομές στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης και όποιος τις επισκέπτεται, αντικρίζει τριτοκοσμικές εικόνες, καθώς οι υποδομές ρημάζουν αναξιοποίητες και αποτελούν εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής.
Όπως επισημαίνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου, το κάμπινγκ της Επανομής, το κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Αγία Τριάδα, οι παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στην Αγία Τριάδα, οι κατασκηνώσεις της Πρόνοιας στη Νέα Μηχανιώνα, οι κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, αποτελούσαν στολίδια της περιοχής. Τώρα πλέον βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης και πλήρη αχρηστία. Μάλιστα οι εν λόγω υποδομές αποτελούν στέκι τοξικομανών και περιθωριακών στοιχείων.
Οι υποδομές αυτές πριν χρόνια συγκέντρωναν πλήθος τουριστών και επισκεπτών από τα Βαλκάνια, τη Γερμανία και άλλες χώρες. Η εικόνα τους τώρα, όμως, είναι αποκαρδιωτική. Κατεστραμμένες υποδομές, άγρια βλάστηση και εγκατάλειψη, είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος. Ενώ αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών με προοπτικές ανάπτυξης, εντούτοις καμία πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί και ρημάζουν αναξιοποίητες.
Με βάση όλα αυτά ο κ. Καράογλου ερωτά τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι τουριστικές υποδομές στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που μένουν σε αχρηστία και ρημάζουν αναξιοποίητες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.