Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Σαρώνει η κρίση τα ελληνικά ΜΜΕ

Η κρίση σαρώνει τα Μέσα Ενημέρωσης. Λουκέτα, απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, αδυναμία καταβολής μισθών είναι πλέον στην καθημερινή ατζέντα για όλους τους επαγγελματίες της ενημέρωσης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταγράφει τις μεθοδεύσεις των επιχειρήσεων των ΜΜΕ:
* Στον Σκάι 100,3 απολύθηκαν τρεις δημοσιογράφοι, δύο εκ των οποίων δεν είχαν δεχτεί τον εκβιασμό να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά προ εξαμήνου. Προηγήθηκαν δύο απολύσεις συντακτών από την εφημερίδα "Καθημερινή".
* Στο ραδιόφωνο του Flash ο αριθμός των απολυμένων ανέρχεται πλέον στους 41 μετά την απόλυση τριών δημοσιογράφων.
* Στην ΙΜΑΚΟ δύο δημοσιογράφοι θα προστεθούν στους απολυμένους του συγκροτήματος, αφού με τη μέθοδο της προειδοποίησης (και άρα της μειωμένης αποζημίωσης) τους ανακοινώθηκε η απόλυση τον ερχόμενο Οκτώβριο. Συνολικά 12 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους με αυτό τον τρόπο το τελευταίο διάστημα.
* Στον Όμιλο Λυμπέρη, που από τη Δευτέρα ξεκίνησε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας "για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας", τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι προστέθηκαν στις λίστες της ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.
* Ο δημοτικός ραδιοσταθμός Ξένιος έχει σιγήσει περισσότερους από πέντε μήνες και οφείλονται δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Το ΕΣΡ δεν έχει παρέμβει.
* Εν τω μεταξύ στην "Ελευθεροτυπία" υπάρχει πρόβλημα καταβολής των δεδουλευμένων. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της επιχείρησης θα πρέπει να γίνει περικοπή κόστους 40% ώστε η εφημερίδα να είναι βιώσιμη σε ενάμιση χρόνο.
* Στην εφημερίδα "Ελεύθερος" ανακοινώθηκε αναστολή έκδοσης και τελευταίο φύλλο σήμερα Σάββατο. Είναι άγνωστο εάν θα υλοποιηθεί η πρόθεση ή εάν πρόκειται για εκφοβισμό. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ. Η εφημερίδα απασχολεί 32 συντάκτες και 5 άτομα προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.