Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Με λουκέτο απειλείται το "ΚΑΠΠΑ 2000"

Με λουκέτο, κινδυνεύει το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού και Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ 2000) στην Περαία, καθώς αφέθηκε χωρίς πόρους και με χρέη απέναντι στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, αδυνατώντας να καλύψει και ελάχιστα έστω από τα λειτουργικά του έξοδα.

Το ΚΑΠΠΑ 2000, άρχισε τη λειτουργία του πριν από πέντε χρόνια φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα «φάρο» ελπίδας για παιδιά με αναπηρίες, τα οποία θα είχαν τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν και να λαμβάνουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες για την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Σήμερα, το ΚΑΠΠΑ 2000 δε θυμίζει σε τίποτε τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε και πλέον απειλείται ακόμη και με λουκέτο, λόγω της αδυναμίας του διοικητικού συμβουλίου να ανταποκριθεί στα αυξημένα έξοδα λειτουργίας.
 «Είναι κρίμα να κλείσει ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή, επειδή δεν έχουμε πόρους για να το κρατήσουμε ανοιχτό», δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου και πρώην δήμαρχος Περαίας, Αντώνης Ματζάρης.

Στέρεψαν οι πόροι
Η κατασκευή του Κέντρου χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο ποσοστό από το πρόγραμμα «Αθήνα 2004», ωστόσο οι πόροι στέρεψαν και το έργο έμεινε ημιτελές, με αποτέλεσμα σήμερα να αντικρίζει κανείς εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης. «Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν κανονικά μόνον η πισίνα και το αμφιθέατρο, χάρη στις συνδρομές των ιδιωτών. Δεν παίρνουμε χρήματα από τα παιδιά με αναπηρίες, αλλά, αν δε μας ενισχύσει οικονομικά η Πολιτεία, όπως οφείλει, σε 2-3 μήνες θα αναγκαστούμε να βάλουμε λουκέτο, αφού χρωστάμε περίπου 60.000 ευρώ στο προσωπικό και στους προμηθευτές πετρελαίου», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Στις εγκαταστάσεις του κέντρου γυμνάζονται περίπου 300 αθλητές, η πλειοψηφία εκ των οποίων είναι ΑΜΕΑ. Μάλιστα, ο χώρος θα μπορούσε να λειτουργήσει για την προετοιμασία των αθλητών για την παραολυμπιάδα, καθώς διαθέτει ακόμη μαρίνα για ιστιοπλοϊκά σκάφη και ξενώνες, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν ημιτελείς.

Τι απαιτείται
Εντός των ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους υπευθύνους του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί χρηματοδότηση 80.000 ευρώ και να δοθεί μία παράταση ζωής στο Κέντρο. Ωστόσο, για την ολοκλήρωση των εργασιών απαιτούνται περίπου 500.000 ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο, μάλιστα, καταβάλλει προσπάθειες για την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ενός εστιατορίου, το οποίο υπάρχει μέσα στο ΚΑΠΠΑ και μέσω της αξιοποίησής του θα μπορούσε να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση του Κέντρου.
«Η εικόνα είναι απόλυτα απογοητευτική. Βλέπουμε ολοκαίνουργια σκάφη να είναι απόλυτα εγκαταλειμμένα και εκτεθειμένα, με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε να μπορεί να τα κλέψει. Είναι κρίμα γιατί πρόκειται για δικά μας πεταμένα χρήματα», δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής, Νίκος Μαντζουκίδης.

«Μας εγκατέλειψαν»
Την άμεση ενίσχυση από την πλευρά της Πολιτείας ζήτησε και ο επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ και γ.γ. του Κέντρου, Αναστάσιος Λαγόπουλος.
«Η Πολιτεία μάς έχει εγκαταλείψει πλήρως και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Αυτός ο χώρος αποτελεί μία σημαντική διέξοδο για τα άτομα με αναπηρίες, καθώς μπορούν όχι μόνο να γυμνάζονται αλλά και να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και να κοινωνικοποιούνται. Είναι το παν γι' αυτούς και το ενδεχόμενο του λουκέτου θα σημάνει και την καταδίκη τους», κατέληξε.

πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.