Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Βουτιές στις πανέμορφες παραλίες του Θερμαϊκού


Βουτιές στις παραλίες του Θερμαϊκού, συστήνει η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» σε όσους Θεσσαλονικείς έμειναν στην πόλη τούτες τις μέρες και δεν απέδρασαν στις ακτές της Χαλκιδικής ή αλλού. Και όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της Ντόνιας Κανιτσάκη, «η Θεσσαλονίκη περιτριγυρίζεται από πανέμορφες παραλίες και ατέλειωτες ακτές με χρυσή αμμουδιά. Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα, Πάλιουρα, Ακτή Ρετζίκα, Ποταμός, είναι ορισμένες μόνο από τις παραλίες που και γαλάζιες σημαίες έχουν, και οργανωμένες είναι, και διαθέτουν ξαπλώστρες».
Συνεχίζοντας η εφημερίδα συμπληρώνει: «Κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο, υπάρχει λύση, εύκολη, γρήγορη και φτηνή. Με μόλις 0,80 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα εισιτήριο, ο ΟΑΣΘ σας μεταφέρει στις κοντινές παραλίες με εξπρές λεωφορειακές γραμμές.
Ετσι, μέχρι τις 31 Αυγούστου λειτουργούν οι εξπρές λεωφορειακές γραμμές προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας, οι οποίες έχουν αφετηρία επί της οδού Μοναστηρίου 61, απέναντι από το Ν. Σ. Σταθμό.

Προτάσεις για απόδραση
Οι μέρες με τη μικρότερη κίνηση ολόκληρου του έτους αναμένεται να είναι η σημερινή και η αυριανή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν οι εναπομείναντες, αφού οι εναλλακτικές, σε μία πόλη που... όσο και να αδειάσει έχει πάντα κόσμο, είναι αρκετές. Ετσι, αν βρίσκεστε εντός των τειχών και είτε αναζητάτε δροσιά, είτε διασκέδαση, είτε απόδραση από την καθημερινότητα, είτε δόσεις πολιτισμού, μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε.
Ο ΟΑΣΘ, για παράδειγμα, δεν κάνει διακοπές. Η πολιτιστική γραμμή εκτελεί σήμερα και αύριο, όπως άλλωστε κάθε μέρα, κανονικά τα δρομολόγιά της. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι δρόμοι της πόλης δε θυμίζουν... κόλαση από το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Πρόκειται για μία λεωφορειακή γραμμή, η οποία έχοντας την αφετηρία της έξω από το Λευκό Πύργο, υπόσχεται να σας ξεναγήσει μέσα σε πενήντα λεπτά της ώρας στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Το λεωφορείο είναι εξωτερικά επενδεδυμένο εικαστικά, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν συνοδοί οι οποίοι διανέμουν πληροφοριακό έντυπο και ενημερώνουν τους επιβάτες για τα μνημεία.
Η πρώτη αναχώρηση γίνεται στις 8 το πρωί και η τελευταία, τους θερινούς μήνες, στις 9 το βράδυ. Η συχνότητα των δρομολογίων είναι ανά μία ώρα, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ το κανονικό και 1 ευρώ το μειωμένο. Οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν.

Στο Λευκό Πύργο και το ΑρχαιολογικόΜουσείο
Από πότε έχετε να ανεβείτε στο Λευκό Πύργο; Αν δε θυμάστε, σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθείτε το μνημείο – σύμβολο της Θεσσαλονίκης, που είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση, για να κάνετε... τουρισμό μέσα στην ίδια σας την πόλη, είναι να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αλλά και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Και τα δύο είναι ανοιχτά τις Δευτέρες από τη 1.30 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ και όλες τις υπόλοιπες μέρες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Στην Παραλία
Η Παλιά, αλλά και η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, δε θα... πάνε διακοπές. Μια βόλτα δίπλα στο κύμα, αλλά και μια παγωμένη μπίρα ή ένα ουζάκι στα αναψυκτήρια αποτελούν μια κλασική, αγαπημένη επιλογή. Το ίδιο ισχύει και για το αναψυκτήριο στο πάρκο της Ανθοκομικής, αλλά και στο πάρκο της ΧΑΝΘ, όπου μάλιστα το βράδυ υπάρχει και ζωντανή μουσική. Μπορεί σε άλλες περιοχές της πόλης να επικρατεί... ερημιά, αλλά στην Παραλία πάντα υπάρχει κόσμος. Το ίδιο ισχύει και για την ομορφότερη πλατεία της Ελλάδας, την Αριστοτέλους.
Επιλογή... δροσιάς, αποτελεί σίγουρα και μια βόλτα στο Θερμαϊκό με κάποιο από τα καραβάκια που λειτουργούν ως καφετερίες. Εκτός από δροσιά, θα δείτε τη Θεσσαλονίκη από άλλη οπτική γωνία.
Οάσεις πρασίνου, όμως, υπάρχουν και λίγο παραέξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα Πλατανάκια, στο Πανόραμα, αλλά και το φράγμα Θέρμης, αποτελούν πολύ καλές επιλογές για βόλτα και χαλάρωση.

Πισίνες
Αν πάλι αγαπάτε τις πισίνες, μην ξεχνάτε ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα υδάτινα πάρκα της Ευρώπης, η Waterland.
Η Waterland δεν υπόσχεται να σας προσφέρει μόνον ένα δροσερό περιβάλλον, αλλά και πολλή πολλή διασκέδαση. Μέχρι και αύριο, 15 Αυγούστου, θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ από την Τρίτη θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Η είσοδος για ανθρώπους άνω των 14 ετών κοστίζει 14,5 ευρώ, για τα παιδιά 4 – 14 ετών 11 ευρώ, ενώ τα παιδιά μέχρι 4 ετών δεν πληρώνουν είσοδο.

Σινεμά κάτω από τα άστρα
Αποτελούν... σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού και δεν πάνε διακοπές. Ο λόγος για τους θερινούς κινηματογράφους, που μπορούν να σας ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους.
Αν πάλι θέλετε να διασκεδάσετε, μια βόλτα στο λούνα παρκ της Θεσσαλονίκης θα σας αποζημιώσει, ιδίως αν έχετε παιδιά και ψάχνετε τρόπους να τα απασχολήσετε.
Το Magic Park, όπως ονομάζεται το λούνα παρκ, είναι ανοιχτό από τις 6 το απόγευμα, με τιμή εισόδου 12 ευρώ για άτομα άνω των 12 ετών. Τα παιδιά με ύψος μέχρι 1 μέτρο δεν πληρώνουν είσοδο, ενώ τα παιδιά με ύψος πάνω από ένα μέτρο, αλλά και οι άνω των 60 ετών, πληρώνουν 8 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.