Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κάποιες σκέψεις για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο δήμο Θερμαϊκού

Άρχισε από σήμερα και θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη 11 Αυγούστου, η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη 50 εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού ως εποχικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Καλές και χρειαζούμενες αυτές οι προσλήψεις, μας γεννήθηκε όμως ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να δώσει απάντηση η διοίκηση του δήμου και συγκεκριμένα: 
Γιατί θα έπρεπε να περάσει τόσος καιρός και να οδηγηθούμε προς τον τελευταίο ουσιαστικά μήνα του καλοκαιριού, για να αποφασιστεί επιτέλους η πρόσληψη αυτών των εργαζομένων, κυρίως για την υπηρεσία καθαριότητας; Πολύ περισσότερο που, όπως είναι γνωστό, ο δήμος χωλαίνει στον τομέα αυτό και η έλλειψη προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα να μοιάζουν όλες οι δημοτικές κοινότητες του δήμου Θερμαϊκού αυτό το καλοκαίρι με… σκουπιδούπολη;
 Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που συνάντησε ο δήμος από το υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ για την έγκριση των προσλήψεων αυτών που θα είναι, κατ΄ ανώτατο όριο οκτάμηνης διάρκειας. Πιστεύουμε όμως ότι εάν κινούνταν πιο έγκαιρα και περισσότερο αποφασιστικά η διοίκηση του δήμου και πίεζε φορτικά, τότε η έγκριση θα ερχόταν νωρίτερα, ανακουφίζοντας το δήμο Θερμαϊκού από τον τεράστιο βραχνά των σκουπιδιών.
Τι θα συμβεί στην πραγματικότητα με αυτές τις προσλήψεις; Η προθεσμία, όπως είπαμε για την υποβολή των αιτήσεων. Στη συνέχεια αυτές μέχρι να ελεγχθούν, να αξιολογηθούν και να προσληφθούν οι κατάλληλοι θα φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου, ίσως πιάσουμε και τον Σεπτέμβριο. Ποιο το όφελος τότε που θα αρχίζουν να αδειάζουν τα δημοτικά διαμερίσματα από επισκέπτες και τουρίστες; Ή πάλι θα έχουμε και θα πληρώνει ο δήμος προσωπικό που θα υποαπασχολείται και θα κάθεται τους μήνες του χειμώνα;
Το ξαναγράψαμε πολλές φορές: Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Κατανοούμε τα εμπόδια που έχει να προσπεράσει. Παρακολουθούμε τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει. Απαιτούνται όμως, όπως πιστεύουμε, διαφορετικά βήματα, πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά. Και όχι μια πορεία στα…. χαλαρά.
Με την ευκαιρία να πούμε ότι από τα 50 άτομα που θα προσληφθούν, θα είναι:
-Οδηγοί απορριμματοφόρων – 12 θέσεις
-Εργάτες/τριες καθαριότητας – 29 θέσεις
-Χειριστών μηχανημάτων έργου – 3 θέσεις
-Οδηγών τράκτορα – 4 θέσεις
-Συντηρητές πρασίνου με ειδικότητα έργων τοπίου και περιβάλλοντος – 2 θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.